ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στη Ραφήνα: Η κατάθεση που «καίει» τους δράστες και η σιδερογροθιά

Έγκλημα στη Ραφήνα: Η κατάθεση που «καίει» τους δράστες και η σιδερογροθιά
Το μπαρ στη Ραφήνα που δολοφονήθηκε ο 42χρονος
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ιατροδικαστική εξέταση του 42χρονου θα δώσει απαντήσεις στο φονικό της Ραφήνας.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα φέρει στο φως περισσότερα στοιχεία σε σχέση με τη δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα.

Και αυτό διότι θα δείξει εάν χρησιμοποιήθηκε σιδερογροθιά κατά την επίθεση ή όχι. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι έχει ιδιαίτερη σημασία στο στάδιο της ανάκρισης το συγκεκριμένο στοιχείο, καθώς η χρήση σιδερογροθιάς αποδυναμώνει τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι δεν πίστευαν ότι με τα χτυπήματα θα του προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν είναι σε θέση να απαντήσουν με βεβαιότητα εάν υπήρξε ή όχι χρήση σιδερογροθιάς. Αυτό που έχουν στη διάθεσή τους είναι μία κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, που αναφέρει ότι διέκρινε τον έναν από τους δύο δράστες να κρατάει στο χέρι αντικείμενο που προσομοιάζει με σιδερογροθιά. Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, είναι αυτή που θα δώσει την απάντηση στο κρίσιμο αυτό ερώτημα.

Οι δύο 24χρονοι αρνούνται ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Μας πείραξε μέσα στο μαγαζί. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε. Ζητάμε συγνώμη. Ήταν η κακιά η ώρα», φέρονται να είπαν.

Το ερώτημα για τις Αρχές είναι ποιος από τους δύο κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος. Ο ένας εκ των δύο φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «Εγώ τον κλώτσησα ενώ ήταν πεσμένος κάτω. Δεν είμαι εγώ που του κατάφερα τα θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι».

Το ερώτημα όλων είναι γιατί έγινε μία τέτοια βάναυση επίθεση σε βάρος του 42χρονου για μία απλή παρεξήγηση μέσα στο κλαμπ.

Το θύμα διασκέδαζε με τον ξάδερφό του και δύο ακόμα κοπέλες, όταν κάποια στιγμή σηκώθηκε από το τραπέζι του για να πάει στην τουαλέτα. Εκεί διαπληκτίστηκε με τον έναν από τους δράστες για ένα σπρώξιμο που έγινε κατά λάθος.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που τους έδωσε την ευκαιρία να ταυτοποιήσουν το όχημα διαφυγής των δραστών. Πρόκειται για ένα μπλε τζιπ, το οποίο κατασχέθηκε. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσήγαγαν ακόμα δύο άτομα, τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εμπλοκή στον ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθερα. Για την ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφές ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο.

Σχετικές ειδήσεις