ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πατήσια: Οι ευεργετηθέντες γείτονες έδωσαν τις πληροφορίες στους δολοφόνους της 84χρονης

Πατήσια: Οι ευεργετηθέντες γείτονες έδωσαν τις πληροφορίες στους δολοφόνους της 84χρονης
Πατήσια: Μητέρα και γιος έδωσαν τις κρίσιμες πληροφορίες στους δολοφόνους της ηλικιωμένης
Newsbomb.gr

Πατήσια: Μητέρα και γιος έδωσαν τις κρίσιμες πληροφορίες στους δολοφόνους της ηλικιωμένης

Στοιχεία που δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας 84χρονης, τον Μάρτιο του 2021, μέσα στο διαμέρισμά της στα Πατήσια.

Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι που έδωσαν τις πληροφορίες για το καθημερινό πρόγραμμα του θύματος αλλά και το σημείο όπου βρίσκονται οι αποταμιεύσεις του είναι γείτονες της άτυχης ηλικιωμένης που είχαν ευεργετηθεί από εκείνη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνέλαβαν τους «πληροφοριοδότες», μητέρα και γιο (20 ετών ο γιος και 38 ετών η μητέρα του, με καταγωγή από την Αλβανία), οι οποίοι διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν για τη δολοφονία ακόμα τρία άτομα. Το ένα εξ αυτών είναι 25 ετών, με καταγωγή από την Αλβανία, έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού για ναρκωτικά. Μετά τη δολοφονία της 84χρονης συνελήφθη από την Αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών και προφυλακίστηκε.

Στο μεταξύ, έγινε η ταυτοποίησή του δράστη για το έγκλημα στα Πατήσια. Μάλιστα, φέρεται να ομολόγησε ότι είναι το άτομο που δολοφόνησε την 84χρονη. Ο 25χρονος είδε ότι ο γιος της ηλικιωμένης βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα και κοιμάται. Τότε πήρε ένα κομμάτι πανί και το έδεσε με ταινία στο στόμα και τη μύτη της 84χρονης. Στη συνέχεια, έβαλε το χέρι του από πάνω και της προκάλεσε ασφυξία, μέσω της απόφραξης των αεροφόρων οδών. Οι αστυνομικοί μετέφεραν τον 25χρονο για ανάκριση από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ, όπου φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του.

Ο 25χρονος και ακόμα δύο άτομα (ανάμεσά τους ένας Κύπριος, έγκλειστος σε φυλακή της Αγγλίας) θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης, ενώ η μητέρα και ο γιος που μένουν στην ίδια πολυκατοικία θεωρούνται οι «πληροφοριοδότες». Όπως λένε αστυνομικές πηγές, είχαν πληροφορίες για την 84χρονη, διότι είχαν αναπτύξει μαζί της φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, η ηλικιωμένη τους έδινε όποτε μπορούσε χαρτζιλίκι θέλοντας να τους βοηθήσει οικονομικά. Η «ανταπόδοση» προς εκείνη ήταν να δώσουν σε κακοποιούς πληροφορίες για το πού βρίσκονταν κρυμμένες οι αποταμιεύσεις της μέσα στο διαμέρισμα. Επίσης, φέρονται να έδωσαν στους δράστες κλειδιά για να ανοίξουν την είσοδο της πολυκατοικίας.

Το άγριο έγκλημα στα Πατήσια

Ήταν πρωί της 8ης Μαρτίου 2021 όταν η 84χρονη βγήκε από το σπίτι της, όπως έκανε κάθε μέρα, και πήγε στο φούρνο για να ψωνίσει. Οι δράστες την παρακολουθούσαν και της έστησαν ενέδρα μόλις ανέβηκε στο διαμέρισμα και άνοιξε την πόρτα. Οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι και τότε ήταν που είδαν ότι ο γιος της γυναίκας κοιμόταν.

Ο 25χρονος αμέσως πήρε ένα πανί και της έκλεισε το στόμα πριν προλάβει να φωνάξει βοήθεια. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο βρήκαν τα ψώνια πεσμένα έξω από την πόρτα του διαμερίσματος και τα κλειδιά πάνω στην πόρτα. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή ανάσκελα στο σαλόνι. Δίπλα της υπήρχε ένα κομμάτι πανί, μία ταινία και μία χειρουργική μάσκα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, ενώ εντοπίστηκαν εκχυμώσεις και εκδορές στο πρόσωπο, πιθανότατα διότι οι δράστες την χτύπησαν πριν τη φιμώσουν. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που αναζητείται.

Σχετικές ειδήσεις