ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκλειστικό: Τρεις απανωτές ληστείες έκαναν οι Αλβανοί - Νεκρός από πυροβολισμούς ο δράστης

Αποκλειστικό: Τρεις απανωτές ληστείες έκαναν οι Αλβανοί - Νεκρός από πυροβολισμούς ο δράστης

Αιματηρή συμπλοκή στους Αγίους Αναργύρους μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από τα Κάτω Πατήσια. Αλβανικής καταγωγής οι κακοποιοί. Νεκρός ένας δράστης και ένας πολίτης.

Συναγερμός σήμανε στις τάξεις της ΕΛΑΣ το βράδυ του Σαββάτου (2/7), όταν μετά από ληστεία που έγινε σε βενζινάδικο στα Πατήσια περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε το όχημα της ληστείας στους Αγίους Αναργύρους. Οι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους Αλβανούς δράστες, με αποτέλεσμα τη συμπλοκή.

Μάλιστα, υπήρξαν και τραυματισμοί αστυνομικών με έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται – εκτός κινδύνου – στο 401 όπου έσπευσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έτσι ώστε να βρεθεί στο πλευρό του και να ενημερωθεί για το συμβάν. Στο πλευρό των αστυνομικών ήταν και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι εν λόγω Αλβανοί κακοποιοί είχαν κάνει τρεις απανωτές ληστείες μέχρι την τελευταία, και μοιραία όπως αποδείχθηκε για τους ίδιους, στα Κάτω Πατήσια. Η ΕΛΑΣ είχε λάβει το σήμα για τη ληστεία και όταν το περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε το όχημα της ληστείας, ξεκίνησε η συμπλοκή.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουλαράκος, εξασφάλισαν και αποκλειστική φωτογραφία από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής.

Σύλληψη ενός εκ των δραστών στους Αγίους Αναργύρους.Newsbomb.gr / Βασίλης Σκουλαράκος

Οπως ήταν λογικό, όλο το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή τόσο στα Κάτω Πατήσια όσο και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολύ ισχυρές μετά το συμβάν, καθώς ο ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών ενώ τραυματίστηκαν και αστυνομικοί.

Το Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή, έσπευσε στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής και μέσα από τον φακό του φωτορεπόρτερ, Νίκου Χριστοφάκη, μετέφερε αποκλειστικές εικόνες.

Στο σημείο ήταν ιδιαίτερα ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα μετά το απίθανο συμβάν που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο ένας εκ των Αλβανών δραστών και να τραυματιστούν δυο αστυνομικοί.

Ο χώρος όπου έγινε η αιματηρή συμπλοκή των αστυνομικών με τους δράστες, αποκλείστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ενώ ακολούθως οι τραυματισμένοι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401. Εκεί τους επισκέφθηκαν, όπως αναφέραμε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το δεύτερο πρόσωπο που ήταν στο όχημα των δραστών συνεχίζει να αναζητείται από την ΕΛΑΣ, ενώ δυστυχώς κατέληξε λίγο μετά τις 23:30 ο πολίτης που διαπληκτίστηκε με τους δράστες στα Κάτω Πατήσια.