ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Συνελήφθη ο συζυγοκτόνος - Γνώριμος των Αρχών στο νησί

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο 51χρονος που κατέσφαξε τη σύζυγό του στη Ζάκυνθο
Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο 51χρονος που κατέσφαξε τη σύζυγό του στη Ζάκυνθο - Η μήνυση, τα ασφαλιστικά μέτρα και η τραγική κατάληξη

Ραντεβού με τον θάνατό της είχε κλείσει η άτυχη 40χρονη στη Ζάκυνθο που υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα που της προκάλεσε ο σύζυγός της.

Το ζευγάρι φαίνεται πως αντιμετώπιζε προβλήματα, με το θύμα περίπου έναν μήνα πριν, στις 18 Ιουνίου 2022, να καταφεύγει στην αστυνομία και να ζητά προστασία. Τότε ασκήθηκε μήνυση ενώ στον 51χρονο τέθηκαν περιοριστικά μέτρα να μην μπορεί να την πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Οι υποσχέσεις του και η επιμονή του όμως λύγισαν την 40χρονη η οποία εν τέλει τον δέχθηκε πίσω στο σπίτι χωρίς να αντιλαμβάνεται πως άνοιγε την πόρτα στον μελλοντικό δολοφόνο της.

Την Κυριακή, 31 Ιουλίου, αποφάσισε να απευθυνθεί και πάλι στις αστυνομικές αρχές ζητώντας την προστασία τους. Υπέβαλλε μήνυση αλλά έως ότου κινητοποιηθούν οι αρχές πρόλαβε ο δράστης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο συζυγοκτόνος την ξυλοκόπησε ενώ την έσερνε από τα μαλλιά στο μπαλκόνι της οικίας τους προτού με κουζινομάχαιρο της αφαιρέσει τη ζωή.

Η μανία του ήταν τέτοια που σύμφωνα με πληροφορίες η λάμα του μαχαιριού είχε «τσαλακωθεί» από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο στήθος και το λαιμό. Η αστυνομία βρήκε την άτυχη γυναίκα σε μια λίμνη αίματος, την μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου.

Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη στον χώρο εργασίας του στον οποίο προσήλθε κανονικά το πρωί της Δευτέρας σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.