ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελαιώνας: Επεισόδια έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων – Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Ελαιώνας: Επεισόδια έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων – Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ
Ένταση έξω από την Κεντρική Πύλη της δομής στον Ελαιώνα
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ελαιώνας: Συμπλοκές αλληλέγγυων και μεταναστών με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη δομή φιλοξενίας η οποία αναμένεται να κλείσει. «Απειλούν το προσωπικό του υπουργείου, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

Η δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα έχει δρομολογηθεί να κλείσει το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησής της αλλά και στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία, ωστόσο, στον Ελαιώνα δεν φαίνεται να κυλά ομαλά καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (19/8) υπήρξε μεγάλη ένταση και παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ δεν έλειψαν και οι προσαγωγές.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο Twitter είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο τόσο αλληλέγγυοι όσο και μετανάστες και δεν επέτρεπαν την είσοδο στους υπαλλήλους. Όταν αυτοί ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να περάσουν από την Κεντρική Πύλη, η ένταση αυξήθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – πέντε προσαγωγές από την Αστυνομία.

Ο κ. Μηταράκης στη συνέχεια της ανάρτησής του, ανέφερε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές και η δομή θα κλείσει όπως έχει αποφασιστεί.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3,ο κ. Μηταράκης ανέφρε πως έχει δρομολογηθεί η μεταφορά μεταναστών σε πιο σύγχρονες δομές και η πλειοψηφία δεν έχει φέρει αντιρρήσεις. Όπως τόνισε, διαμαρτύρονται κυρίως αλληλέγγυοι και περίπου 5-10 άτομα από την πλευρά των μεταναστών.

Σχετικά με τις προσφυγικές ροές ανέφερε πως «Πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία. Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές». Επιπλέον, ο υπουργός σχολίασε πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα.