ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απάτη με θύματα ηλικιωμένους: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους του δήμου που μοιράζουν φρούτα

Απάτη με θύματα ηλικιωμένους: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους του δήμου που μοιράζουν φρούτα

«Κομπίνα» με θύματα ηλικιωμένους είχε στήσει κύκλωμα, τα μέλη του οποίου προσποιούνταν τους υπαλλήλους του δήμου που δωρίζουν φρούτα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 50.000 ευρώ από ηλικιωμένους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κινούνταν με βανάκια στην Κηφισιά, στον Γέρακα και άλλες περιοχές, όπου αναζητούσαν ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους. Μόλις εντόπιζαν το υποψήφιο θύμα, το προσέγγιζαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του δήμου που προσφέρουν δωρεάν φρούτα και με την πρόφαση να τα μεταφέρουν στην οικία τους, κατάφερναν να εισέλθουν εντός αυτής.

Ακολουθούσε η είσοδος στην οικία και άλλων μελών της σπείρας, τα οποία ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρις στιγμής προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία, στις περιοχές Ελληνικού, Αλίμου, Ηλιούπολης, Βάρης, Νέα Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Αθήνας, Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα «επιχειρησιακά» οχήματα και σε οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τελάρα με φρούτα, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών, κοσμήματα, κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθησαν στην Κηφισιά και στον Γέρακα έξι μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και ένα έβδομο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.