ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυφάδα: Νέα στοιχεία για τη ληστεία με θύμα αστρολόγο – Ο ληστής χτύπησε το κουδούνι;

Γλυφάδα: Νέα στοιχεία για τη ληστεία με θύμα αστρολόγο – Ο ληστής χτύπησε το κουδούνι;
Το σπίτι στη Γλυφάδα
Νίκος Χριστοφάκης / Newsbomb.gr

Στοιχεία για το πώς έγινε η ληστεία με θύμα την 55χρονη αστρολόγο στην Άνω Γλυφάδα συλλέγουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με μία από τις εκδοχές που εξετάζονται, όλα ξεκίνησαν όταν άντρας χτύπησε το κουδούνι της 55χρονης και της είπε ότι θέλει να της μιλήσει για λογαριασμού συγγενικού της προσώπου με το οποίο έχει κληρονομικές διαφορές.

Εκείνη φέρεται να του άνοιξε την πόρτα. Τότε ο άντρας μπήκε στη μονοκατοικία και αφού πρώτα άρχισε να της μιλάει για τα κληρονομικά, στη συνέχεια την ακινητοποίησε, την έδεσε και άρχισε να της ζητάει μετρητά και κοσμήματα. Μάλιστα, φέρεται να της ζητούσε επιτακτικά να του πει που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ληστής (που μιλούσε σπαστά ελληνικά) άνοιξε την πόρτα σε συνεργό του, ο οποίος επίσης άρχισε να ψάχνει για μετρητά και κοσμήματα.

Τελικά οι δύο άντρες φέρονται να άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο κοσμήματα αξίας άνω των 500.000 ευρώ (κατά δήλωση του θύματος) και 100.000 ευρώ σε μετρητά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το σπίτι είχε τρεις σύγχρονες κάμερες εξωτερικά. Άγνωστο παραμένει εάν οι ληστές πήραν μαζί τους το καταγραφικό ή εάν έχουν καταγραφεί τα πρόσωπά τους.

Σε κάθε περίπτωση αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα παραπάνω δεδομένα ελέγχονται για την πιστότητα και αξιοπιστία τους. Μέχρι αυτή την ώρα άντρες της Ασφάλειας παραμένουν στη γειτονιά της αστρολόγου στην Άνω Γλυφάδα προσπαθώντας να συλλέξουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες.

Διαβάστε επίσης:

Αστρολόγος το θύμα ληστείας στη Γλυφάδα – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το σπίτι που «έγδυσαν» ληστές στη Γλυφάδα - Έφυγαν με λεία ύψους 1 εκατ. ευρώ

Γλυφάδα: Εφιάλτης στα χέρια αδίστακτων ληστών για 55χρονη - Άρπαξαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ.