ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα άγνωστα στοιχεία για τη ληστεία της αστρολόγου στη Γλυφάδα -Εξαφάνισαν το καταγραφικό των καμερών

Τα άγνωστα στοιχεία για τη ληστεία της αστρολόγου στη Γλυφάδα -Εξαφάνισαν το καταγραφικό των καμερών

Μυστήριο καλύπτει τη ληστεία με θύμα 55χρονη αστρολόγο στη Γλυφάδα, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το Newsbomb.gr ήρθε σε επαφή τόσο με την 55χρονη όσο και με αστυνομικές πηγές που έχουν γνώση της έρευνας, αποκαλύπτοντας το χρονικό μιας επίθεσης που -όπως όλα δείχνουν- εξακολουθεί να παραμένει «παράξενη».

Η αστρολόγος έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Η πρώτη φορά που μίλησε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας ήταν λίγες ώρες μετά τη ληστεία, το πρωί της Δευτέρας. Το θύμα ήταν σαστισμένο και τα λεγόμενά της δεν έδιναν την πλήρη εικόνα στους ερευνητές. Μάλιστα, κάποιες αναφορές της έρχονταν σε αντίθεση με την εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί από την αυτοψία στο χώρο. Έτσι, αποφασίστηκε να της δοθεί χρόνος να ξεκουραστεί στο σπίτι της και να δώσει στη συνέχεια συμπληρωματική κατάθεση.

Όπερ και εγένετο. Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο σπίτι της το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι «το βέβαιο είναι ότι κάποιοι εισέβαλαν στη μονοκατοικία και αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα και μετρητά. Τίποτε άλλο πέραν αυτού δεν θεωρείται βέβαιο». Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια πόση ώρα παρέμειναν οι ληστές στη μονοκατοικία της Άνω Γλυφάδας. Πληροφορίες του newsbomb σημειώνουν ότι κάποιος αφαίρεσε το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του σπιτιού. Η οικία της αστρολόγου διαθέτει τουλάχιστον τρεις σύγχρονες κάμερες, που θα μπορούσαν να έχουν βιντεοσκοπήσει τα πάντα.

Όταν όμως οι άντρες της Ασφάλειας πήγαν να εξετάσουν το καταγραφικό διαπίστωσαν ότι λείπει, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίσουν πότε αφαιρέθηκε και από ποιον. Στην κατάθεσή της η αστρολόγος υποστήριξε ότι οι ληστές της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Οι χώροι της μονοκατοικίας βρέθηκαν αναστατωμένοι, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Ένα από τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι εάν η οικονομική κατάσταση της αστρολόγου δικαιολογεί την ύπαρξη στο σπίτι της κοσμημάτων αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ και 100.000 ευρώ σε μετρητά. Αυτό που ξέρουν είναι ότι η μητέρα της είχε μεγάλη περιουσία.

Το Newsbomb.gr ήρθε σε επαφή με την 55χρονη, η οποία υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο λόγω κληρονομικών ζητημάτων.

«Ήρθαν στο σπίτι μου κατά παραγγελία. Τους έστειλε συγγενικό μου πρόσωπο. Μου το είπαν οι ίδιοι οι δράστες, τους οποίους εγώ δεν γνώριζα. Το θέμα είναι οικογενειακό. Πριν λίγες ημέρες με είχε πάρει τηλέφωνο και με είχε απειλήσει. Μου πήραν όλη μου την περιουσία. Αυτή τη στιγμή είμαι σε απόγνωση».

Για το πως έγινε η ληστεία περιγράφει: «Επειδή έρχονται στο σπίτι μου ορισμένοι φίλοι μου για να μου κάνουν παρέα, όταν μου χτύπησαν το κουδούνι νόμιζα ότι είναι κάποιος φίλος μου. Μπήκε στο σπίτι ένας άντρας άγνωστος προς εμένα και μου είπε ‘δε θα σε πειράξουμε. Μη φωνάξεις. Δε θα σε πειράξουμε’. Μετά με έβαλε μέσα στο μπάνιο και με έβαλε πάνω σε μία κουβέρτα και με έδεσε με κορδόνια πισθάγκωνα. Μετά με έβαλε πάνω σε μία καρέκλα. Μου έδωσε τσιγάρα να καπνίσω και μετά ζητούσε να μάθει που είναι το χρηματοκιβώτιο. Μου είπε να μην μιλάω. Φοβόμουν».

Για το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε στην οικία της λέει ότι το είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα και προέρχεται από έσοδα που είχε από την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπάθησαν να εξακριβώσουν εάν το συγγενικό πρόσωπο που αναφέρει η αστρολόγος πράγματι την έχει απειλήσει ή μπορεί να εμπλέκεται στο περιστατικό. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημείωσαν στο Newsbomb.gr ότι «μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται».

Αυτό που σημειώνουν πηγές με γνώση της υπόθεσης είναι ότι εξετάζεται εάν οι ληστές ανήκουν στο ευρύτερο περιβάλλον της αστρολόγου, με αποτέλεσμα να έχουν εσωτερική πληροφόρηση για τις συνήθειές της και την οικονομική κατάστασή της. Τα άτομα αυτά μπορεί να επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η 55χρονη ζει μόνη της και είναι ευάλωτη. Παράλληλα, εξετάζεται η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής που φέρεται να είδε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αγνώστους να τρέχουν έχοντας μαζί τους τσάντες. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας διαθέτει και οπτικό υλικό.