ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολυτεχνειούπολη: Οι διάλογοι του «Τζούλιο» με τους αστυνομικούς - «Θα σας κάψω ζωντανούς»

Πολυτεχνειούπολη: Οι διάλογοι του «Τζούλιο» με τους αστυνομικούς - «Θα σας κάψω ζωντανούς»

Ο διάλογος μεταξύ του 30χρονου φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας με έδρα την Πολυτεχνειούπολη και της 35χρονης αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι και εν συνεχεία πυροβόλησε εναντίον του, περιγράφεται στην ογκώδη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για την πολύκροτη υπόθεση.

Η 35χρονη είχε καλέσει φίλο της για να την πάρει από το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης, διότι ένιωσε αδιαθεσία. Την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο για να φύγει ο 30χρονος έμπαινε στην Πολυτεχνειούπολη από την πύλη.

Πριν προλάβει η αστυνομικός να ενημερώσει για την παρουσία του στο σημείο, ο 30χρονος προσέγγισε το αυτοκίνητο και ρώτησε εάν ξέρει τι ώρα είναι. Η 35χρονη απάντησε αρνητικά και τότε ο 30χρονος «Τζούλιο» άρχισε να φωνάζει: «Ρε μ*** φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω».

Ο οδηγός και φίλος της 35χρονης (επίσης αστυνομικός στο επάγγελμα) αντιλήφθηκε ότι ο 30χρονος επιχειρεί να βγάλει κάτι από την τσέπη του και πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο «Τζούλιο» όμως κατάφερε και επιτέθηκε στη γυναίκα αστυνομικό, με στόχο να την χτυπήσει με το κατσαβίδι στο κεφάλι. Η ίδια πρόλαβε και έβαλε μπροστά το χέρι της, τραυματίζοντας την ελαφρότερα. Προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση σε βάρος της η αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του τραυματίζοντάς τον.

Ο συνάδελφος της στην προσπάθεια του να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον κακοποιό, δέχτηκε επίθεση από την μητέρα του που ήταν στο σημείο, ενώ η ίδια χτύπησε και την τραυματισμένη αστυνομικό με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Πριν τη «συνάντηση» του 30χρονου «Τζούλιο» με την 35χρονη ανθυπαστυνόμο, ο αρχηγός της συμμορίας είχε μεταβεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, όπου φέρεται να φώναζε προς τους σκοπούς του Τμήματος:

«Ήρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι». Αμέσως μετά τις απειλές αποχώρησε από το τμήμα, με κατεύθυνση την πύλη της Πολυτεχνειούπολης.

Σχετικές ειδήσεις

Πολυτεχνειούπολη: Οι φοιτητές περιέγραψαν στην ΕΛ.ΑΣ. το «γκέτο» - Βρέθηκε «φοιτητής» ετών 52