ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολυτεχνειούπολη: Φώτο-ντοκουμέντο: Σημάδευαν περιπολικό από το μπαλκόνι της εστίας

Πολυτεχνειούπολη: Φώτο-ντοκουμέντο: Σημάδευαν περιπολικό από το μπαλκόνι της εστίας

Στα μπαλκόνια των φοιτητικών εστιών περνούσαν πολλά από τα καλοκαιρινά τους βράδια τα μέλη της συμμορίας με έδρα την Πολυτεχνειούπολη.

Από την εξέταση των κινητών τους τηλεφώνων αλλά και των προφίλ τους στα social media οι αστυνομικοί συνέλεξαν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο, που τους εμφανίζουν να ποζάρουν με όπλα και μετρητά. Αίσθηση προκαλεί μία από τις φωτογραφίες, που εμφανίζει μέλος της συμμορίας να στοχεύει με όπλο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. από το μπαλκόνι φοιτητικής εστίας της Πανεπιστημιούπολης.

Το μέλος της συμμορίας που φέρεται να έβγαλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία κατηγορείται για σωρεία ληστειών. Περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως «επαγγελματίας». Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από κάθε ληστεία έκανε αναζητήσεις στο Google για να δει εάν η επίθεση έγινε θέμα στα media και με ποιο τρόπο προβλήθηκε.

Αποκαλυπτική είναι και η φωτογραφία στην οποία «πρωταγωνιστούν» τα όπλα της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στην Πολυτεχνειούπολη.

Εκτός αυτού, όμως, οι αστυνομικοί συνέλεξαν πλήθος στοιχείων από την εξέταση των sms που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι συλληφθέντες.

Σε μία από τις φωτογραφίες αποτυπώνεται συνομιλία του Σ., ο οποίος ζητάει από τον Β. να του βάλει «λίγο» εννοώντας μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Σε απάντησή του ο Β. αποκρίνεται πως θα του βάλει «ένα ολόκληρο».

Σε άλλη συνομιλία αναφέρεται:

Β.: Πόσα θες εσύ σήμερα για να είσαι οκ ζέμρα; Έχω ένα 60 σύνολο.

Χ: Πέρνα από εδώ γιατί δεν ξέρω τι ώρα θα ξυπνήσω.

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 30χρονος που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Αίσθηση προκαλεί ο διάλογος που είχε με την 35χρονη αστυνομικό που δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι και εν συνεχεία πυροβόλησε εναντίον του.

Η 35χρονη είχε καλέσει φίλο της για να την πάρει από το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης, διότι ένιωσε αδιαθεσία. Την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο για να φύγει ο 30χρονος έμπαινε στην Πολυτεχνειούπολη από την πύλη. Πριν προλάβει η αστυνομικός να ενημερώσει για την παρουσία του στο σημείο, ο 30χρονος προσέγγισε το αυτοκίνητο και ρώτησε εάν ξέρει τι ώρα είναι. Η 35χρονη απάντησε αρνητικά και τότε ο 30χρονος «Τζούλιο» άρχισε να φωνάζει: «Ρε μ*** φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω».

Ο οδηγός και φίλος της 35χρονης (επίσης αστυνομικός στο επάγγελμα) αντιλήφθηκε ότι ο 30χρονος επιχειρεί να βγάλει κάτι από την τσέπη του και πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο.

Δείτε φωτογραφίες

Ο «Τζούλιο» όμως κατάφερε και επιτέθηκε στη γυναίκα αστυνομικό, με στόχο να την χτυπήσει με το κατσαβίδι στο κεφάλι. Η ίδια πρόλαβε και έβαλε μπροστά το χέρι της, τραυματίζοντας την ελαφρότερα. Προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση σε βάρος της η αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του τραυματίζοντάς τον.

Ο συνάδελφος της στην προσπάθεια του να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον κακοποιό, δέχτηκε επίθεση από την μητέρα του που ήταν στο σημείο, ενώ η ίδια χτύπησε και την τραυματισμένη αστυνομικό με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Πριν τη «συνάντηση» του 30χρονου «Τζούλιο» με την 35χρονη ανθυπαστυνόμο, ο αρχηγός της συμμορίας είχε μεταβεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, όπου φέρεται να φώναζε προς τους σκοπούς του Τμήματος:

«Ήρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι».

Αμέσως μετά τις απειλές αποχώρησε από το τμήμα, με κατεύθυνση την πύλη της Πολυτεχνειούπολης.

Διαβάστε επίσης