ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τη συμμορία της Πολυτεχνειούπολης: «Ζητούσε βοήθεια για να μην πεθάνει»

Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τη συμμορία της Πολυτεχνειούπολης: «Ζητούσε βοήθεια για να μην πεθάνει»
INTIME

Εμφανώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ύστερα από την αστυνομική επιχείρηση για το «ξήλωμα» της συμμορίας που λυμαινόταν για καιρό το χώρο.

Άνθρωπος που έχει γνώση της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα αναφέρει στο newsbomb ότι «προς το παρόν φαίνεται ότι οι εστίες έχουν ‘καθαρίσει’, αφού συγκεκριμένα άτομα, που είχαν εδώ καταφύγιο για να προχωρούν σε εγκληματικές δραστηριότητες, δεν βρίσκονται πια στις εστίες. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα συνεχιστεί αυτή η εμφανώς βελτιωμένη εικόνα».

Σημειώνεται ότι έχει εκπονηθεί μελέτη, ούτως ώστε οι παλιές φοιτητικές εστίες να ανακαινιστούν (με χρήματα προερχόμενα από δωρεά).

Όσον αφορά στη δικαστική εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης για το «ξήλωμα» της συμμορίας, ήδη εφτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κριθεί προφυλακιστέα. Συνολικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 34 συλλήψεις.

Από την πλευρά της η Σοφία-Ελπίδα Γιαννάκη, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, σημειώνει με δήλωσή της στο Newsbomb.GR ότι «υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στον κ. Ανακριτή ότι μέχρι να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο θα έχει αναδειχθεί το ποιοι πραγματικά εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό, διότι, όπως συχνά συμβαίνει στις μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, καθίστανται κατηγορούμενα και άτομα που δεν έχουν καμία ευθύνη στην τέλεση των βασικών αδικημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη».

Η δικηγόρος των κατηγορουμένων

Δύο ημέρες πριν την αστυνομική επιχείρηση, στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, είχε κληθεί για κατάθεση ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος σημείωσε ότι τα προβλήματα με την εγκληματικότητα ήταν έντονα τον τελευταίο χρόνο και κορυφώθηκαν το τελευταίο δίμηνο:

«Είμαι πρύτανης από τον Οκτώβριο του 2019. Η κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου- ΦΕΖ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, κατά τον τελευταίο χρόνο και ειδικότερα το τελευταίο δίμηνο είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από φοιτητές που διαμένουν στη ΦΕΖ και προσωπικό, κυκλοφορούν μέσα στη ΦΕΖ κακοποιά στοιχεία που απειλούν, βανδαλίζουν, εισβάλλουν σε δωμάτια, διαπράττουν κλοπές, διακινούν ναρκωτικές ουσίες και ενίοτε επιδεικνύουν όπλα που φέρουν. Τα άτομα αυτά έχουν καταλάβει αρκετά δωμάτια στη ΦΕΖ. Η ανασφάλεια των ανθρώπων που διαμένουν και εργάζονται στην εστία είναι μεγάλη και αφορά και στη σωματική τους ακεραιότητα».

Ο 30χρονος «Τζούλιο», που θεωρείται από τις Αρχές «πρωταγωνιστής» της εγκληματικής οργάνωσης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επιτέθηκε με κατσαβίδι σε 35χρονη αξιωματικό που απάντησε με βολές ακινητοποίησης.

Την ώρα εκείνη συνάδελφος και φίλος της 35χρονης είχε φτάσει στο σημείο για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στο σπίτι της, διότι είχε αισθανθεί αδιαθεσία. Μετά τους πυροβολισμούς ο 30χρονος «Τζούλιο» έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και τότε ο αστυνομικός (φίλος της 35χρονης) προσέτρεξε για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Στην κατάθεσή του περιγράφει τις στιγμές:

«Χωρίς να χάσω χρόνο ξεκίνησα να κοιτάω τι τραύματα έχει για να τον βοηθήσω. Είδα ότι στο πόδι του έχει έντονη αιμορραγία και του έβαλα τουρνικέ. Συνέχισα να τον ψάχνω για να δω που αλλού έχει τραύματα. Είδα ένα στην κοιλιακή του χώρα αλλά δεν είχε αιμορραγία. Ο 30χρονος μου ζητούσε να τον βοηθήσω να μην πεθάνει και εγώ του έλεγα συνέχεια «μη φοβάσαι, θα σε βοηθήσουμε να μην πεθάνεις». Ενώ γίνονταν όλα αυτά άκουσα φωνές πίσω μου και είδα μία ξανθιά γυναίκα να φωνάζει και να λέει «θα μου σκοτώσετε το παιδί» και αμέσως όρμησε πάνω στη συνάδελφό μου. Η γυναίκα αυτή ορμούσε μανιωδώς στη συνάδελφό μου αλλά εγώ δε μπορούσα να τη βοηθήσω γιατί ασχολούμουν με τον 30χρονο (…) Νιώθω τυχερός που δεν τραυματίστηκε η 35χρονη, γιατί πολύ εύκολα θα μπορούσε να της είχε καρφώσει το κατσαβίδι στο λαιμό».

Διαβάστε επίσης:

Συμμορία Πολυτεχνειούπολης: Η ΕΛΑΣ κρούει το «καμπανάκι» στη Δικαιοσύνη - «Είχαν αίσθημα ασφαλείας»

Πολυτεχνειούπολη: «Ξενώνας» Αλβανών κακοποιών είχε γίνει η εστία-Ληστείες με ορμητήριο του Ζωγράφου