ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Οι πρώτες ώρες του συγγραφέα στη φυλακή - Απόμακρος , δηλώνει αθώος

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Οι πρώτες ώρες του συγγραφέα στη φυλακή - Απόμακρος , δηλώνει αθώος
Απόμακρος και σοκαρισμένος ο συγγραφέας στη φυλακή.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις υποθέσεις παιδεραστίας να διαδέχονται η μία την άλλη. Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας για την οποία κατηγορείται και προφυλακίστηκε ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Η υπόθεση παιδικής πορνογραφίας για την οποία κατηγορείται και προφυλακίστηκε ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων, Βασίλης Παπαθεοδώρου, έχει προκαλέσει ανατριχίλα στο πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπαθεοδώρου τα πρώτα 24ωρα στις φυλακές Τρίπολης μοιάζει σοκαρισμένος και δηλώνει συνεχώς στους αστυνομικούς πως είναι αθώος. Αν και πλέον έχει μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο, μετά την τριήμερη παραμονή σε θάλαμο καραντίνας, ο ίδιος είναι απόμακρος και αποφεύγει τις συνομιλίες με συγκρατούμενούς του.

Ο πολυβραβευμένος λογοτέχνης έχει μάλιστα τοποθετηθεί σε θάλαμο με ακόμη 19 άτομα, με τον ίδιο να δείχνει συνεχώς ανήσυχος, αν και αρχικά έμοιαζε ψύχραιμος.

Μέχρι στιγμης έχει δεχθεί μονο ενα επισκεπτήριο απο τον πατέρα του, δεν έχει ζητήσει κάτι ιδιαίτερο.

Θυμίζουμε πως ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, επικαλέστηκε ως βασικό επιχείρημα για την αθωότητά του ότι «το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο, αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύουν υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης».

Όπως είπε ο 55χρονος, το νέο του βιβλίο θα είχε ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου».

Νέα στοιχεία στο φως

Συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία. Συγκεκριμένα από την έρευνα των αρχών στο σπίτι του, βρέθηκαν πάνω από 100 αρχεία σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου, με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών.

Ακόμη πιο αποκρουστικό είναι ότι ο συγγραφέας επισκεπτόταν συχνά σχολεία και μιλούσε σε παιδιά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε στην κατοχή του το υλικό, προκειμένου να κάνει «έρευνα» για το νέο του βιβλίο, μια δικαιολογία που δεν έγινε αποδεκτή από τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε και την προφυλάκισή του.

Ο συγγραφέας σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το STAR, ακούγεται να περιγράφει τις επισκέψεις του σε σχολεία και να λέει προτιμά τη συζήτηση με τα παιδιά. «Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ τα ερωτήματα, τα οποία είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, για να τσιγκλίσω τα παιδιά να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο που τους λέω είναι ''ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας''. Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά», ανέφερε ο Παπαθεοδώρου.

Σε συνέντευξή του χαρακτήριζε τη νέα γενιά «μπλεγμένη» και αποκάλυψε ότι μιλούσε μέσω social media και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγάλο φίλο.

Δείτε βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις