ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κάλαμος: Ο 14χρονος κουμανταδόρος με τη «γουρούνα» και το «ιερό» στέκι

Κάλαμος: Ο 14χρονος κουμανταδόρος με τη «γουρούνα» και το «ιερό» στέκι

Αίσθηση προκαλεί η σύλληψη ενός 14χρονου για υπόθεση ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε στον Κάλαμο, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που ανέφερε ότι εγκαταλελειμμένος χώρος (αποθήκη) στον Κάλαμο μετατρέπεται τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές σε σημείο συγκέντρωσης νεαρών ατόμων, κυρίως ανήλικων, που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η καταγγελία προσέθετε ότι «κουμάντο» κάνει ένα ανήλικο αγόρι, περίπου 15 ετών, που οδηγεί «γουρούνα» και έχει διαμορφώσει το χώρο ώστε να προσφέρει κάλυψη και ελεγχόμενη πρόσβαση, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλισή του χώρου με κλειδαριά. Ο ανήλικος εμφανιζόταν να κρύβει ναρκωτικά μέσα στην αποθήκη, όπως και να μετέβαινε με τη «γουρούνα» στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στον Κάλαμο, όπου φέρεται να συναντούσε ενήλικες που σχετίζονταν με ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν την καταγγελία σοβαρή και άρχισαν να παρακολουθούν την αποθήκη- «καβάτζα» στις 12 Νοεμβρίου 2022. Από τις παρακολουθήσεις επιβεβαιώθηκε η καταγγελία για συναλλαγές ναρκωτικών στο χώρο. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να περνούσαν από την αποθήκη ακόμα και 30 άτομα.

Τελικά έγινε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ένας 23χρονος, ένας 32χρονος, ένας 22χρονος και ο 14χρονος. Σε έρευνα που έγινε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκαν εφτά μαχαίρια (ανάμεσά τους ένα κυνηγετικό, ένα τύπου πεταλούδα και άλλα). Κατά την εξέτασή του ο 14χρονος αποδέχτηκε ότι έκανε χρήση κάνναβης είτε μόνος του είτε από κοινού με άλλους συνομηλίκους του, κυρίως στο χώρο της αποθήκης που είχε μετατραπεί σε στέκι, στο οποίο ο ίδιος και άλλοι δύο συνομήλικοί του είχαν τα κλειδιά.

Ανέφερε ότι προμηθευόταν την κάνναβη από ανήλικο αλλοδαπό και ότι αγόραζε τα ναρκωτικά από κοινού με τα υπόλοιπα παιδιά για να τα καπνίσουν μαζί. Αρνήθηκε ότι αγόραζε ναρκωτικά από την Αγία Τριάδα, όπως αρνήθηκε και ότι τα διέθετε σε άλλους για χρήση. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τους συγκατηγορουμενους του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι σφόδρα πιθανό -όντας ίσως ο μοναδικός ανήλικος της παρέας που διέθετε μεταφορικό μέσο- να μετέβαινε στην Αγία Τριάδα για να προμηθευτεί ναρκωτικά, ωστόσο στη συνέχεια τα διέθετε σε άλλους συνομηλίκους του χωρίς να στοχεύει σε κέρδος αλλά στην εξυπηρέτηση της προμήθειας μεταφοράς και στην από κοινού χρήση.

Ο 23χρονος που συνελήφθη φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ. να χρησιμοποιούσε το προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος ως «μαγαζί γωνία». Όταν οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο αυτό χτυπούσε συνέχεια από άτομα που τον καλούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέταση της συσκευής μπορεί να προκύψουν πολύτιμα στοιχεία για τους προμηθευτές των ουσιών αλλά και τους «πελάτες».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Με τον τηλεφωνικό αριθμό 15900 «ντύθηκαν» τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Ιωάννινα: Χιόνια, παγετός και επτά αποχιονιστικά στα ορεινά

Κίνηση: Σοβαρά προβλήματα στον Κηφισό – Ποιους δρόμους να αποφύγετε