ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κιβωτός:Ο διευθυντής της δομής Χίου βλέπει ταινίες σπίτι του με παιδιά

Κιβωτός:Ο διευθυντής της δομής Χίου βλέπει ταινίες σπίτι του με παιδιά
Κιβωτός του Κόσμου
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου. Τι αναφέρουν εργαζόμενοι για τις συνθήκες στη δομή.

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, καθημερινά. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού στα πλαίσια των ερευνών που γίνονται σε όλες τις δομές επικοινώνησε και με τον διευθυντή της δομής της Χίου.

Η ερώτηση που του απηύθυνε το διοικητικό συμβούλιο δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά. Στην έκθεση που συνέταξαν μετά το πέρας της έρευνας στην εν λόγω δομή, αναγράφεται πως μεταξύ άλλων τον ρώτησαν «γιατί βλέπει κάθε Σάββατο στο σπίτι του ταινίες με δύο μικρά κορίτσια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η ερώτηση αυτή δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν έχει απαντηθεί.

«Σαφάρι» ελέγχων στις δομές

Μπαράζ ελέγχων έχει ξεκινήσει στις δομές της Κιβωτού το νέο ΔΣ. Στη Χίο υπάρχουν δύο δομές, μια αρρένων στην περιοχή Αίπος και μία θηλέων στην Καλλιμασιά.

Από την επίσκεψη στις 4 Δεκεμβρίου, το 7μελες συμβούλιο γρήγορα διαπίστωσε πως τελικά δεν είναι μόνο τα παιδιά που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα αλλά και οι ίδιοι εργαζόμενοι. Όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Χίου οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ενδεδειγμένες και οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που δεν φτάνουν ούτε για τη βενζίνη.

«Χρειαζόμαστε παιδαγωγούς, γεωπόνους, κηπουρούς και συντηρητές. Δουλεύουμε πολλές ώρες και οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί. Η βενζίνη είναι πολλή για να φθάσουν στη δομή» λένε εργαζόμενοι και εθελοντές.

«Δεν υπάρχει αντικαταστάτης για μένα. Θέλω να πάρω την άδειά μου, αλλά δεν μπορώ. Τουλάχιστον να την πληρωθώ» αναφέρει η μαγείρισσα της δομής.

Μετά τους εργαζόμενους σειρά είχε ο διευθυντής ο οποίος εκτός από τις συνέπειες και τα προβλήματα που καταγγέλλονται, ρωτήθηκε επιστάμενα και γιατί κάθε Σάββατο βράδυ βλέπει στο σπίτι του ταινίες με δύο συγκεκριμένα κορίτσια της δομής.

Τι λένε για τις «συνέπειες»

Η ίδια η ζωή βάζει συνέπειες εξηγούσε σε παλαιότερη συνέντευξη του ο πατέρας Αντώνιος. Τα παιδιά πάντως καταγγέλλουν πως τις συνέπειες τις έβαζαν οι παιδαγωγοί και όχι η ζωή… μιλώντας για μια ακόμη φορά για ξυλοδαρμούς και δωμάτια απομόνωσης.

«Έχω ζήσει 1 χρόνο στην Χίο, 4 χρόνια Πωγωνιανή και 2 χρόνια στο Βόλο. Έχω μείνει πολύ καιρό κλειδωμένος, από συνέπειες» καταγγέλλει τρόφιμος.

Για πρώτη φορά εργαζόμενος παραδέχτηκε ενώπιον του νέου Δ.Σ. πως πράγματι υπάρχει χώρος μέσα στον οποίον κλειδώνουν τα άτακτα παιδιά για τιμωρία.

«Προσλήφθηκα πριν από δύο χρόνια ως παιδαγωγός, αλλά εκτελώ χρέη οδηγού. Υπάρχει χώρος που κάποια παιδιά κλειδώνονται από την δομή για τιμωρία και τους πηγαίνουμε μόνο φαγητό».

Σχετικές ειδήσεις