ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ήθελε να προκαλέσει έκρηξη ο πατέρας των διδύμων; Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Ήθελε να προκαλέσει έκρηξη ο πατέρας των διδύμων; Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του απόστρατου της Αεροπορίας, έδωσαν μάχη για να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου και να σώσουν τα παιδιά του. 

Την ώρα που οι φωτογραφίες από τη δραματική διάσωση των δύο παιδιών, που κλείδωσε στο αυτοκίνητο ο πατέρας τους και άνοιξε φιάλη υγραερίου, συγκλονίζουν, διενεργείται προανάκριση και για το αδίκημα της απόπειρας έκρηξης, καθώς από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ήθελε να προκαλέσει έκρηξη.

Σύμφωνα, πάντως, με τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως το MEGA, οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του απόστρατου της Αεροπορίας, έδωσαν μάχη για να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου και να σώσουν τα παιδιά του.

Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται το παρμπρίζ που έσπασαν οι αστυνομικοί για να μπουν στο αυτοκίνητο και να βγάλουν τα δύο παιδιά και τον 62χρονο απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο φιάλες υγραερίου που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του και τα παιδικά καθίσματα κάτω από τα οποία είχε ανοίξει τη μια από τις δύο φιάλες.

Το τηλεφώνημα που κινητοποίησε τους αστυνομικούς έγινε λίγο μετά τις 20:00 της Κυριακής από την πρώην σύζυγο του 62χρονου, η οποία μίλησε για ένα όχημα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπήρχαν μέσα ο πατέρας με δύο παιδιά, με σφραγισμένες κλειδαριές, μύριζε γκάζι και κινδύνευαν ο πατέρας και τα δύο ανήλικα παιδιά.

Τόσο τα παιδιά όσο και ο 62χρονος διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο πατέρας τους νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σε έρευνα του οχήματος που έκαναν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, σφραγισμένη. Μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και λόγω της έντονης μυρωδιάς του υγραερίου, αισθάνθηκε δυσφορία ένας από τους επιληφθέντες αστυνομικούς και διακομίσθηκε για πρώτες βοήθειες και εξετάσεις στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.