ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατία: Οι διάλογοι των Πακιστανών με τον εγκέφαλο του κυκλώματος - «Αμοιβή για κάθε κεφάλι»

Τρομοκρατία: Οι διάλογοι των Πακιστανών με τον εγκέφαλο του κυκλώματος - «Αμοιβή για κάθε κεφάλι»
INTIME

Τα μέλη του κυκλώματος τρομοκρατίας που σχεδίαζαν χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας, είχαν σκοπό να δημοσιοποιήσουν το υλικό από τα θύματά τους. Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν με τον «εγκέφαλο» που βρίσκεται στην Τεχεράνη. Τι ζητούσε πριν και μετά από την επίθεση που αποτράπηκε.

Οι συνομιλίες των δύο Πακιστανών με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος τρομοκρατίας που βρίσκεται στο Ιράν, οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψή τους έτσι ώστε να αποτραπεί το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας. Η επιχείρηση «Υάκινθος», όπως ήταν η κωδική ονομασία της για την ΕΥΠ, στέφθηκε με επιτυχία καθώς οι δύο Πακιστανοί που είχαν σχεδιάσει την επίθεση και είχαν στρατολογήσει και περαιτέρω άτομα, έπεσαν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν ήδη οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, καθώς θα απολογηθούν την Παρασκευή (29/3).

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και η δημοσιογράφος, Μίνα Καραμήτρου, έφεραν στο φως την Τετάρτη (29/3) και αρκετούς διαλόγους των δύο Πακιστανών, με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος. Τα μέλη του δικτύου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχαν συγκεκριμένους ρόλους για την επιχείρηση που σχεδίαζαν. Άλλοι θα ήταν οι εκτελεστές, άλλοι οι παρατηρητές και άλλοι θα βιντεοσκοπούσαν και θα τραβούσαν φωτογραφίες, υλικό το οποίο είχαν σκοπό να δημοσιοποιήσουν στη συνέχεια.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ, που ήταν ο εν Ελλάδι αρχηγός του κυκλώματος και ζούσε στη ΖάκυνθοINTIME

Σε έναν από τους διαλόγους, ο 30χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος φαίνεται να ζητά τη στρατολόγηση νέων ατόμων στο δίκτυο, έτσι ώστε να πάρουν μέρος στην επιχείρηση στο εβραϊκό εστιατόριο. «Για αυτό σου είπα να κανονίσεις, είτε ένα άτομο είτε δύο είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και γι' αυτούς 50 Λακ», λέει σε έναν από τους δύο Πακιστανούς ο 30χρονος ομοεθνής τους από την Τεχεράνη όπου βρίσκεται.

Ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει από τη Σπάρτη στην ΑθήναINTIME

Σε άλλους διαλόγους, γίνεται σαφές πως ο 30χρονος ήθελε να γίνει η επίθεση με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να προκληθούν πολλά θύματα. «Στο εστιατόριο μπορείς να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε στην κουζίνα και βάλτε φωτιά, να ξεκινήσει από εκεί. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν κανένα περιθώριο. Το κατάλαβες;», λέει στον 27χρονο που συνελήφθη. Μάλιστα, αυτός του απάντησε πως «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι. Και από τον κάθε νεκρό και τραυματία θα σου στείλω και φωτογραφία».

«Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες», ήταν η απάντηση του 30χρονου «εγκεφάλου» του κυκλώματος τρομοκρατίας, η οποία μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ δόθηκε με ένταση προς τον 27χρονο Πακιστανό.

Σχετικές ειδήσεις