ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στον Έβρο: Εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα

Συναγερμός στον Έβρο: Εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα

Συναγερμός σήμανε για τις Αρχές στον Έβρο το πρωί της Κυριακής, αφού εντοπίστηκε αδιευκρίνιστος αριθμός μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε αδιευκρίνιστος αριθμός μεταναστών σε νησίδα του Έβρου.

Οι μετανάστες βρίσκονται σε χώρο λίγο πιο πέρα από την περιοχή της Βύσσας, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική.

Οι αρχές των δύο χωρών βρίσκονται σε επικοινωνία προκειμένου να διευκρινιστεί σε ποιο μέρος της νησίδας βρίσκονται οι μετανάστες, οπότε και να καθοριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά τους.

Προς το παρόν αναμένεται η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Σημειώνεται ότι η στάθμη του ποταμού είναι υψηλή και οι μετανάστες δεν μπορούν να τον διασχίσουν, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει φράχτης.

Για το γεγονός φαίνεται ότι είχε ενημερώσει μια ΜΚΟ τις Αρχές, ενώ πρόκειται για περίπου 70-80 άτομα, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το OPEN που βρίσκεται στο σημείο, οι μετανάστες φωνάζουν και ζητάνε να τους μεταφέρουν, ενώ οι Έλληνες συνοριοφύλακες βρίσκονται στο σημείο σε επιφυλακή.

Την 1η Ιουνίου, τουρκική χωροφυλακή «έσπρωξε» σε ελληνικό έδαφος 138 μετανάστες.

Τα δεκάδες άτομα εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Νέα Βύσσα όταν οι Έλληνες συνοριοφύλακες είδαν το μεγάλο καραβάνι, το οποίο φαινόταν ότι επιχειρούσε να περάσει τον Έβρο, καθώς και τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες όχι μόνο να μη τους συλλαμβάνουν, αλλά να κάνουν και ότι μπορούν για να τους περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές οι μετανάστες εντοπίστηκαν, καταμετρήθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται και παιδιά.

Για τις αρχές το περιστατικό είναι άκρως ανησυχητικό καθώς βρέθηκαν μπροστά σε ένα συμβάν που είχε καιρό να συμβεί σε μια εποχή που οι καιρικές συνθήκες έχουν καλυτερεύσει και οι εκλογές στην Τουρκία έχουν ολοκληρωθεί.

Σχετικές ειδήσεις