ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κορυδαλλός: «Τα παιδιά έκλαιγαν και φώναζαν μπαμπά» - Τι είπε μάρτυρας της διπλής εκτέλεσης

Κορυδαλλός: «Τα παιδιά έκλαιγαν και φώναζαν μπαμπά» - Τι είπε μάρτυρας της διπλής εκτέλεσης

Οι δύο άνδρες που έπεσαν νεκροί στον Κορυδαλλό ήταν γνώριμοι των Αρχών για τη σχέση τους με κυκλώματα της νύχτας.

Τον «γρίφο» της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό καλούνται να λύσουν οι Αρχές, ενώ η γειτονιά όπου έγινε η δολοφονική επίθεση είναι σοκαρισμένη.

Οι δύο νεκροί ήταν γνώριμοι των Αρχών για τη σχέση τους με κυκλώματα της νύχτας, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι είναι όλοι «στο πόδι» από το τρομακτικό περιστατικό.

«Ήταν σοκαριστικό όλο αυτό που ζήσαμε. Το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις 23:30, ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και βγήκαμε έξω. Στη συνέχεια υπήρξε ένα κενό και ακούσαμε και έναν δεύτερο δυνατό ήχο. Είχε κατέβει όλη η γειτονιά. Εμείς πιστέψαμε πως κάπου έγινε έκρηξη, άλλοι γείτονες κατάλαβαν ότι ήταν πυροβολισμοί», είπε μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η γυναίκα δήλωσε πως είδε τη διαφυγή των δραστών. «Είδαμε το τζιπ να φεύγει από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα όμως δεν προλάβαμε να δούμε πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι μετά τη φυγή τους η σύζυγος ενός εκ των δύο θυμάτων και τα παιδιά του έμειναν να παρακολουθούν σοκαρισμένοι όσα έγιναν από το μπαλκόνι. Τα παιδιά φέρεται να έκλαιγαν και να φώναζαν «μπαμπά».

«Είδαμε μία γυναίκα – τη σύζυγο του ενός θύματος – σοκαρισμένη μαζί με τα παιδιά της στο μπαλκόνι να κλαίει και να φωνάζει και τα ανήλικα παιδιά να φωνάζουν "Μπαμπά, μπαμπά…"», ανέφερε.

Παροπλισμένο αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ το όχημα των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης

Ανακοίνωση σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή οχήματος στη διπλή δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό εξέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος επιβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο ανήκει στην «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» από το 2010, αλλά είναι εδώ και καιρό παροπλισμένο και δεν υπάρχει γνώση για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του άντρα που δολοφονήθηκε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος.

Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή.»

Τα τέσσερα συμβόλαια θανάτου, ο εμφύλιος στη Greek Mafia και ο νέος κύκλος αίματος

Η διπλή εκτέλεση με Καλάσνικοφ των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό σημαίνει την επανεκκίνηση του εμφυλίου στους κόλπους της Greek Mafia, σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας.

To βαρύ παρελθόν των θυμάτων και η συνεργασία τους με μεγάλα ονόματα της νύχτας που έχουν δολοφονηθεί και είχαν σχέση με το εμπόριο καυσίμων στρέφουν τις έρευνες των αστυνομικών προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με το Star.

Ο Ρ.Β. στο παρελθόν είχε εμφανιστεί δημόσια στο πλευρό γνωστού βαρυποινήτη που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι. Ο κουνιάδος του Μ. Δ. ήταν άνθρωπος γνωστού εμπόρου καυσίμων που γάζωσαν εκτελεστές στα Σκούρτα Βοιωτίας.

«Το κακό είναι με αυτή τη δολοφονία ότι δείχνει να αρχίζει ένας νέος κύκλος αίματος. Νέες δολοφονίες όπου αυτό σίγουρα σημαίνει ότι κάπου θα επιστραφεί, διότι έτσι γίνεται με τη Greek Mafia, ο ένας σκοτώνει τον άλλο» ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Star.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση είναι έτοιμοι να ανοίξουν ξανά τους φακέλους τεσσάρων συμβολαίων θανάτου. «Έχουμε να κάνουμε με μπουμπούκια της νύχτας, τα οποία έχουν ένα πλούσιο ποινικό μητρώο που απαρτίζεται από δολοφονίες, εκτελέσεις, κυκλώματα της Greek Mafia και της νύχτας από λαθρεμπόριο καυσίμων», συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Τον Νοέμβριο του 2021 έπεσε νεκρός μέσα στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στη λεωφόρο Θηβών ο Δ.Μ. Βίντεο ντοκουμέντο είχε καταγράψει τους δολοφόνους του, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως πελάτες και τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα. Το καλοκαίρι του 2022 άγνωστοι γάζωσαν τον Μ.Γ. στο πρατήριό του στα Γλυκά Νερά.

Κορυδαλλός: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε εδώ και τρεις μήνες για το συμβόλαιο θανάτου

Τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό συνδέουν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νωρίτερα την Πέμπτη ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αυτό γιατί αφενός η σχέση των θυμάτων με κυκλώματα της νύχτας και αφετέρου ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία παραπέμπουν σε κάποιο «συμβόλαιο θανάτου». Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Χαρακτηριστική, αλλά όχι και απρόσμενη, ήταν και η κίνηση των δραστών, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Σχετικές ειδήσεις