ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κορυδαλλός: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την στιγμή της διπλής δολοφονίας

Κορυδαλλός: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την στιγμή της διπλής δολοφονίας

Οι δύο άνδρες που έπεσαν νεκροί στον Κορυδαλλό ήταν γνώριμοι των Αρχών για τη σχέση τους με κυκλώματα της νύχτας.

Σκηνές τρόμου αποτυπώνονται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, η οποία κατέγραψε τη διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, κάμερα ασφαλείας, η οποία βρίσκεται στο βάθος του ισόγειου γκαράζ που τα δύο θύματα σκόπευσαν να παρκάρουν το τζιπ που χρησιμοποιούσαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το δικό τους ήταν στο συνεργείο, κατέγραψε την στιγμή της δολοφονίας του 30χρονου και του 35χρονου.

Μόλις έφτασαν στην είσοδο του γκαράζ, όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο, ο 30χρονος συνοδηγός κατέβηκε από το αμάξι προκειμένου να ανασηκώσει την πόρτα, καθώς το ΙΧ που χρησιμοποιούσαν ήταν εκατοστά ψηλότερο από το προηγούμενο.

Δε φορούσαν κουκούλες οι δράστες

Η διαφορά αυτή των λίγων εκατοστών, η οποία φαίνεται πως ήταν γνωστή στους δράστες, στάθηκε μοιραία για τα δύο θύματα, καθώς την ώρα που ο 30χρονος επιχειρούσε να σπρώξει την γκαραζόπορτα, εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας, που δε φαίνεται να φορούσε κράνος ή κουκούλα, και άρχισε να τον πυροβολεί με το καλάσνικοφ.

Ο 30χρονος τότε άρχισε να κινείται προκειμένου να εισέλθει στο υπόγειο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, αφού ο δράστης τον ακολούθησε, συνεχίζοντας να τον πυροβολεί.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος δράστης, ο οποίος επίσης δε φορούσε μάσκα ή κράνος, εμφανίζεται στο βίντεο, και ανοίγει πυρ κατά του 35χρονου οδηγού του τζιπ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο πρώτος εκτελεστής γυρίζει προς τα πίσω και, ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού, αρχίζει και αυτός να πυροβολεί τον 35χρονο.

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στο βίντεο της κάμερας ασφαλείας του γκαράζ, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το όχημα διαφυγής των δραστών, με την ΕΛ.ΑΣ να συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους, έχοντας ως πυξίδα το συγκεκριμένο οπτικό υλικό.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Ερευνάται πώς οι εκτελεστές πλησίασαν στο σπίτι και πώς διέφυγαν από Σκαραμαγκά

Οι αστυνομικοί βρήκαν τρία κινητά τηλέφωνα στο σημείο της δολοφονίας, τα οποία θα εξεταστούν εξονυχιστικά. Ανήκουν στα δυο θύματα.

Ταυτόχρονα, ερευνούν περιμετρικά του σπιτιού για εικόνα πριν την εκτέλεση, ενώ τους ενδιαφέρει ο τρόπος που διέφυγαν οι εκτελεστές μετά το κάψιμο του αυτοκινήτου στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουν το κίνητρο των δραστών, τα πρατήρια καυσίμων που διέθετε ο 38χρονος αλλά και οι τελευταίες δολοφονίες ατόμων που είχαν σχέση με την διακίνηση καυσίμων, υποχρεώνουν τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να στρέψουν το βλέμμα τους στον συγκεκριμένο χώρο.

Αύριο Σάββατο στις 13:00 θα γίνει η κηδεία των δύο θυμάτων στο νεκροταφείο της Νίκαιας.

Παροπλισμένο αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ το όχημα των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης

Ανακοίνωση σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή οχήματος στη διπλή δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό εξέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος επιβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο ανήκει στην «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» από το 2010, αλλά είναι εδώ και καιρό παροπλισμένο και δεν υπάρχει γνώση για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του άντρα που δολοφονήθηκε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος.

Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή.»

Τα τέσσερα συμβόλαια θανάτου, ο εμφύλιος στη Greek Mafia και ο νέος κύκλος αίματος

Σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας, η διπλή εκτέλεση με Καλάσνικοφ των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό σημαίνει την επανεκκίνηση του εμφυλίου στους κόλπους της Greek Mafia.

To βαρύ παρελθόν των θυμάτων και η συνεργασία τους με μεγάλα ονόματα της νύχτας που έχουν δολοφονηθεί και είχαν σχέση με το εμπόριο καυσίμων στρέφουν τις έρευνες των αστυνομικών προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με το Star.

Ο Ρ.Β. στο παρελθόν είχε εμφανιστεί δημόσια στο πλευρό γνωστού βαρυποινήτη που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι. Ο κουνιάδος του Μ. Δ. ήταν άνθρωπος γνωστού εμπόρου καυσίμων που γάζωσαν εκτελεστές στα Σκούρτα Βοιωτίας.

«Το κακό είναι με αυτή τη δολοφονία ότι δείχνει να αρχίζει ένας νέος κύκλος αίματος. Νέες δολοφονίες όπου αυτό σίγουρα σημαίνει ότι κάπου θα επιστραφεί, διότι έτσι γίνεται με τη Greek Mafia, ο ένας σκοτώνει τον άλλο» ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Star.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση είναι έτοιμοι να ανοίξουν ξανά τους φακέλους τεσσάρων συμβολαίων θανάτου. «Έχουμε να κάνουμε με μπουμπούκια της νύχτας, τα οποία έχουν ένα πλούσιο ποινικό μητρώο που απαρτίζεται από δολοφονίες, εκτελέσεις, κυκλώματα της Greek Mafia και της νύχτας από λαθρεμπόριο καυσίμων», συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Τον Νοέμβριο του 2021 έπεσε νεκρός μέσα στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στη λεωφόρο Θηβών ο Δ.Μ. Βίντεο ντοκουμέντο είχε καταγράψει τους δολοφόνους του, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως πελάτες και τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα. Το καλοκαίρι του 2022 άγνωστοι γάζωσαν τον Μ.Γ. στο πρατήριό του στα Γλυκά Νερά.

Κορυδαλλός: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε εδώ και τρεις μήνες για το συμβόλαιο θανάτου

Τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό συνδέουν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νωρίτερα την Πέμπτη ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αυτό γιατί αφενός η σχέση των θυμάτων με κυκλώματα της νύχτας και αφετέρου ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία παραπέμπουν σε κάποιο «συμβόλαιο θανάτου». Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Χαρακτηριστική, αλλά όχι και απρόσμενη, ήταν και η κίνηση των δραστών, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Σχετικές ειδήσεις