ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε δολοφονήσει ηλικιωμένη εν ώρα ληστείας

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε δολοφονήσει ηλικιωμένη εν ώρα ληστείας

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, η οποία φέρεται να ενέχεται σε ληστείες αλλά και τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης κατά τη διάρκεια ληστείας, προχώρησε το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 22 - 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ανθρωποκτονίας, καθώς και της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Οι δράστες εισέρχονταν σε σπίτια, όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα -είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα- και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, χρησιμοποιούσαν σωματική βία κατά των ενοίκων, όπως στην περίπτωση της άτυχης 95χρονης, το στόμα της οποίας έδεσαν με ένα μαντήλι, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις ληστείες, δύο κλοπές και μια ανθρωποκτονία, ενώ συνελήφθη ένα ακόμη άτομο για κλεπταποδοχή χρυσαφικών και τιμαλφών, προερχόμενων από τη δράση της εγκληματικής ομάδας.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις