ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου (Photos)

Έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου (Photos)

Έξι εργάτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08/05) στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Η κατάσταση της υγείας των πέντε κρίνεται πολύ σοβαρή.

Οι τρεις από τους τραυματίες (ένας 43χρονος, ένας 31χρονος κι ένας 29χρονος) νοσηλεύονται στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, με τους δύο από αυτούς να έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 31χρονος βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, φέροντας εγκαύματα στο 70% του σώματός του.

Διασωληνωμένος είναι και ο 43χρονος που έχει εισπνευστικό έγκαυμα ενώ ο 29χρονος φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

2290500

Τρεις ακόμα τραυματίες εργαζόμενοι, όλοι κάτω των 35 ετών, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο «Αττικό» νοσοκομείο, με εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο ένας φέρει εγκαύματα β' βαθμού περίπου στο 70% του σώματός του και αναπνευστική ανεπάρκεια και θα μεταφέρεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο δεύτερος που φέρει εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ο τρίτος, φέρει μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα και είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αττικού».

15295406

Οι τέσσερις από τους νοσηλευόμενους είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι άλλοι δύο, εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων, στον Ασπρόπυργο, σε δεξαμενές που βρίσκονταν εκτός λειτουργίας εδώ και 20 ημέρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, «σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

2290394

Πυκνοί, μαύροι καπνοί ήταν ορατοί από αρκετά χιλιόμετρα μακριά, καθώς η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Το συμβάν αντιμετωπίστηκε από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει στο σημείο με 7 οχήματα και 25 άνδρες αλλά να περιμένει έξω από τις εγκαταστάσεις μέχρι να ζητηθεί η συνδρομή της από την εταιρεία.

Όταν αργότερα τα οχήματα της Πυροσβεστικής μπήκαν στο χώρο, η φωτιά είχε πλέον σβήσει.

Σχετικές ειδήσεις