ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα χρυσού: Διάλογος «φωτιά» για τα «μαύρα» χρήματα των λαθρεμπόρων

Κύκλωμα χρυσού: Διάλογος «φωτιά» για τα «μαύρα» χρήματα των λαθρεμπόρων

ΗΑρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματοςκαι τοΣΔΟΕείναι οι επόμενες υπηρεσίες που αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς υπάρχουν πτυχές που πρέπει να ερευνηθούν και έχουν σχέση τόσο με το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε, αλλά και με τις φορολογικές δηλώσεις των εμπλεκομένων. Ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση αναμένεται τώρα να κάνει το επόμενο βήμα, καθώς ξεκινά νέο κεφάλαιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις και παράτυπα οικονομικά ανοίγματα.

Την ίδια ώρα, οι διάλογοι που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν όλο και περισσότερα κεφάλαια για έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως η συνομιλία που παρουσιάζει σήμερα το CNN Greece και είναι ανάμεσα σε μια από τις βασικές υπαλλήλους σε κατάστημα του γνωστού ενεχυροδανειστή και τον συναρχηγό του κυκλώματος.

Σε αυτόν το διάλογο ο συναρχηγός λέει στην υπάλληλο ότι θα της καταθέτουν, εικονικά, στην τράπεζα το βασικό μισθό, 480 ευρώ, χρήματα τα οποία η γυναίκα θα τα παίρνει αλλά θα τα δίνει πίσω στον συναρχηγό, καθώς θα πληρώνεται με 50 ευρώ μαύρα την ημέρα.

Ο συναρχηγός του κυκλώματος τής περιγράφει τη διαδικασία, πως θα πρέπει δηλαδή κάθε πρωί να περνά από το κεντρικό κατάστημα του γνωστού ενεχυροδανειστή για να παραλάβει 3.000 ευρώ για το ταμείο της στο υποκατάστημα και πως από αυτά τα χρήματα στο τέλος της ημέρας θα παίρνει και τα 50 ευρώ που θα είναι το μεροκάματό της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ CNN GREECE:

Υπάλληλος: «Από τράπεζα θα πληρώνομαι;»

Αρχηγός: «Εεε... όχι. Όχι, δεν είναι έτσι. Πώς να στο πω; Εσύ θα τραβάς από μόνη σου κάθε μέρα 50 ευρώ από το ταμείο το δικό σου μεροκάματο».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr