ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε πάνω από 50 ληστείες και κλοπές

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε πάνω από 50 ληστείες και κλοπές
photo: pixabay/αρχείο

Συνελήφθησαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου, όπου και έκαιγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Σπείρα η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξε περισσότερες από 50 ληστείες και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα, καθώς και σε βάρος πεζών, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου τρία άτομα, ηλικίας 19, 25 και 27 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ένας 24χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τα τέλη του περασμένου χρόνου, είχαν συστήσει σπείρα, αποτελούμενη από τουλάχιστον δέκα μέλη, εναλλασσόμενα σε δύο ομάδες, ενώ είχαν ως ορμητήρια καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα.

Οι δράστες λήστευαν και έκαναν κλοπές σε σπίτια, καταστήματα, εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πεζών, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, αλλά και σε βορειοανατολικά προάστια.

Για τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, χρησιμοποιούσαν οχήματα, τα οποία έκλεβαν και αργότερα τα έκαιγαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 51 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις