ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λαμία: Έπιασαν τους δράστες που είχαν ληστέψει γνωστό εργολάβο

Λαμία: Έπιασαν τους δράστες που είχαν ληστέψει γνωστό εργολάβο
Η ληστεία είχε γίνει τον Μάρτιο του 2018 και είχε σοκάρει την κοινωνία της Λαμίας

Ο ένας από τους ληστές είναι γνωστός Λαμιώτης επαγγελματίας - Κατασχέθηκαν όπλα, κουκούλες full face, κλεμμένες μηχανές και διαρρηκτικά εργαλεία

Στα χέρια της Ασφάλειας Λαμίας είναι οι τρεις δράστες που πριν ένα χρόνο είχαν ληστέψει γνωστό εργολάβo, στη Λαμία.

Οι συλλήψεις έγιναν την Παρασκευή (8/3) με τρεις ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Ασφάλειας Λαμίας στη Λαμία και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένας από τους ληστές είναι γνωστός Λαμιώτης επαγγελματίας, ηλικίας 51 ετών, ενώ οι δυο συνεργοί του είναι ηλικίας 41 και 51 ετών αντίστοιχα.

Στις εφόδους που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δραστών βρήκαν και κατάσχεσαν όπλα, κουκούλες full face, κλεμμένες μηχανές και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι δυο συνεργοί του Λαμιώτη επαγγελματία φέρεται να έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες και να έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν.

Σήμερα Σάββατο οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Του είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας

Η ληστεία είχε γίνει τον Μάρτιο του 2018 και είχε σοκάρει την κοινωνία της Λαμίας.

Οι ληστές κραδαίνοντας τα όπλα τους και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο τον οδήγησαν στον 4ο όροφο όπου βρίσκεται το σπίτι και το γραφείο του. Μάλιστα την πόρτα στους ληστές άνοιξε η σύζυγος του θύματος που είδε ξαφνικά μπροστά της τους δύο ληστές να κρατούν τον άνδρα της.

Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν καλά τόσο τα δρομολόγια του θύματός τους, όσο και το σπίτι όπου διαμένει η κόρη του για την οποία τον απείλησαν ότι θα την «επισκεφτούν» επίσης αν δεν τους έλεγε που είχε χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Τελικά οι κουκουλοφόροι, αφού χτύπησαν τον ηλικιωμένο εργολάβο, πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και κοσμήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Όταν το θύμα κατάφερε να επικοινωνήσει με την αστυνομία, ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ ομάδες της Άμεσης Δράσης έφτασαν και κάτω από το σπίτι της κόρης του θύματος που βρίσκεται σε άλλο κεντρικό σημείο της Λαμίας. Συγχρόνως ο άτυχος άνδρας μετέβη για εξετάσεις στο Νοσοκομείο, καθώς εκτός από τα χτυπήματα ήταν μεγάλο και το σοκ που υπέστη. Πρόλαβε πάντως να ενημερώσει τους αστυνομικούς για τους δράστες, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει παραπανίσια κιλά.

Πηγή: lamiareport.gr

Σχετικές ειδήσεις