ΚΟΣΜΟΣ

O Ερντογάν υλοποιεί την προεκλογική του δέσμευση - Μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί

O Ερντογάν υλοποιεί την προεκλογική του δέσμευση - Μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ διαβεβαίωσε σε ενημέρωση που έκανε προς ανταποκριτές του ξένου Τύπου στην Τουρκία, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί βρίσκεται στην μετεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το sigmalive.gr, ο Ομέρ Τσελίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η προεκλογική δέσμευση του Τούρκου πρόεδρου ανέφερε ότι: «Για την Αγία Σοφία εργαζόμαστε ήδη πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο, όπως ισχύει σε όλα τα τζαμιά. Γιατί, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να πληρώνουμε είσοδο στην Αγία Σοφία και πάντα υπήρχαν –όπως ήταν φυσικό- αντιρρήσεις στο θέμα αυτό στην Τουρκία».

Το βασικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στο θέμα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, έφερε για άλλη μία φορά ως επιχείρημα την Ελλάδα.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το αν κόμισε κάποια νέα πρόταση ο Τούρκος πρόεδρος στη Μόσχα, προκειμένου να αποφύγει πιθανές κυρώσεις, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την στάση των δύο μέτρων και δύο σταθμών που τηρεί απέναντι σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, στο θέμα των εξοπλισμών. «Όσον αφορά στο θέμα του εμπάργκο που αναφέρθηκε, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε άλλο ένα τρανό παράδειγμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών (που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ). Για παράδειγμα, και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα S-300 και τώρα που είναι να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τους S-400, γιατί ασκούνται πιέσεις μόνο σε εμάς, στην χώρα μου;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Ομέρ Τσελίκ μπορεί να απέφυγε να απαντήσει για το αν ο Τούρκος πρόεδρος κομίζει κάποια πρόταση στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τους S-400, στις «βαλίτσες» του πάντως κομίζει, σύμφωνα με τον λεγόμενά του, την ελληνική κουλτούρα. «Όσον αφορά στην Ελλάδα, η κρατική όπερα και το μπαλέτο της Τουρκίας θα παρουσιάσει εκεί το έργο ‘Τροία’», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός με Τσαπανίδου και Χατζηγεωργίου: «Γυρίστε πίσω» - «Να σέβεστε»

Κακός χαμός σε γάμο! Έφυγε έξαλλη η νύφη - Άναυδοι οι καλεσμένοι (pics)

Σχετικές ειδήσεις