ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό - Κάποιοι ονειρεύονται λιτότητα, μνημόνια, απολύσεις

Τσίπρας: Είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό - Κάποιοι ονειρεύονται λιτότητα, μνημόνια, απολύσεις

Σε έκτακτες δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (06/06) ο πρωθυπουργός. 

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (05/06) και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ο κ. Τσίπρας άφησε σαφείς αιχμές κατά των δανειστών, υποστηρίζοντας πως με αφορμή το αποτελεσμα των ευρωεκλογών, κάποιων άνοιξε η όρεξη για επαναφορά των πολιτικών λιτότητας, των μνημονίων και των απολύσεων.

«Σήμερα έφθασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων από το 2014 από τότε που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως ο ίδιος είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό πριν από τις ευρωεκλογές.

«Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ο Μητσοτάκης και σήμερα επιμένει στην ανάγκη επιστροφής στο 1 προς 5 στο δημόσιο ενώ εμείς έχουμε πετύχει το 1 προς 1. Οταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα είναι λογικό σε κάποιους να ανοίγει η όρεξη και να να ζητούν μέτρα λιτότητας και απολύσεις. Πρέπει να συγκρίνουμε προγράμματα και να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του λαού.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει ο κύκλος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες των μνημονίων. Ο μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

Σχετικές ειδήσεις