ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Τι ισχύει για τα γάντια μιας χρήσης - Μας προστατεύουν;

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Τι ισχύει για τα γάντια μιας χρήσης - Μας προστατεύουν;

Κορονοϊός: Τι ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για τη χρήση γαντιών εν μέσω της πανδημίας.

Στη χρήση γαντιών μίας χρήσης αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην τυπική ενημέρωση για την πορεία του ιού στην χώρα μας όπου ανέφερε πως «είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό υποστήριξε πως τα γάντια δημιουργούν «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

«Θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση γαντιών μιας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες. Να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό εάν έχουμε μόλις γυρίσει από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σχετικά με την χρήση της μάσκας στο πρόσωπο τόνισε πως «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών

Σχετικές ειδήσεις