ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σύλληψη Νότη Σφακιανάκη: Καρέ - καρέ η μεταφορά του στον Εισαγγελέα (pics)

Σύλληψη Νότη Σφακιανάκη: Καρέ - καρέ η μεταφορά του στον Εισαγγελέα (pics)

Νότης Σφακιανάκης: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο δημοφιλής τραγουδιστής Νότης Σαφακιανάκης, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλου.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση σε βάρος του Νότη Σφακιανάκη, προχώρησε ο Εισαγγελέας.

Στη συνέχεια, ο γνωστός τραγουδιστής οδηγήθηκε στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί. Ωστόσο, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία καθώς ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας βρίσκεται εκτός Αθηνών προκειμένου να παραστεί σε άλλο σε άλλη δίκη.

Ο τραγουδιστής συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Δείτε καρέ - καρέ τη μεταφορά του στον Εισαγγελέα:

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Νότης Σφακιανάκης, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου βρίσκεται καθημερινά μπλόκο της Αστυνομίας λόγω των περιοριστικών μέτρων για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Η αστυνομία, προέβη σε ένα εντελώς τυπικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή είχε στείλει το SMS για να μπορεί να κυκλοφορεί.

Με την σειρά του, ο τραγουδιστής τους έδειξε το SMS που είχε στείλει και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν εχει κάτι παράνομο που θα έπρεπε να γνωρίζουν, αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Αυτός τους απάντησε ότι δεν έχει, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Έτσι, βρήκαν ότι έφερε μαζί του ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, για το οποίο δεν διέθετε άδεια. Ο τραγουδιστής φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η άδεια του είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί και ότι το έχει στην κατοχή του, καθώς κινδυνεύει η ζωή του.

Επιπλέον, στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών, για την οποία ο Νότης Σφακιανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι αυτό που ξέρετε».

Αμέσως ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, ωστόσο δεν έμεινε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω πληρότητας του συγκεκριμένου Αστυνομικό Τμήμα και μεταφέρθηκε σε άλλο. Σήμερα στις 10 θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, στο κτήριο 16 στη σχολή Ευελπίδων, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Κούγιας: Έχει νόμιμη άδεια για το όπλο - Δεν είναι χρήστης ναρκωτικών

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, μίλησε για την περιπέτεια του τραγουδιστή το βράδυ της Κυριακής (29/11) όταν σε σε μπλόκο της Αστυνομίας στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου για τα μέτρα τήρησης του κορονοϊού βρέθηκε στην κατοχή του ένα όπλο και μικρή ποσότητα ναρκωτικών.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας στον ΑΝΤ1 ο Νότης Σφακιανάκης είχε επί χρόνια νόμιμη άδεια για το όπλο. «Λόγω κορονοϊού δεν μπόρεσε να την ανανεώσει» τόνισε.

Όσο για τα ναρκωτικά δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν είναι χρήστης. «Αρνήθηκε ότι είναι δική του. Το αντίθετο μάλιστα» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την κοκαΐνη. Σημείωσε πάντως ότι η κατηγορία που τον βαρύνει είναι για «κατοχή προς ιδία χρήση».

«Ο Νότης Σφακιανάκης έχει δώσει εξηγήσεις και θα τις δώσουμε και στο δικαστήριο. Θα έχουμε ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown μέχρι τα… κάλαντα: «Κλείδωσε» και η δεύτερη παράταση - Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων