ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου
InTime

Παρέμβαση έκανε η εισαγγελία της Αθήνας μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία υπέστη πριν από χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα.

Μάλιστα, η Ολυμπιονίκης αναμένεται να κληθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη για καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει αναφερθεί στην σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

«Έδειξε» τον παράγοντα που καταγγέλλει η Μπεκατώρου

Ο άνθρωπος που, όπως αναφέρει η Ολυμπιονικής, κρύβεται πίσω από αυτήν την σοκαριστική ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος - ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή - Αριστείδης Αδαμόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου.

Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα»:

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για όσα υπέστη από μέλος του χώρου της ιστιοπλοΐας το 1998, κατά τη Διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για μία σειρά αποκαλύψεων σεξουαλικών κακοποιήσεων στον χώρο του αθλητισμού.

Έτσι, λίγα 24ωρα μετά τη Σοφία Μπεκατώρου προχώρησαν σε αποκαλύψεις η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου. Η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ μοιράστηκε μέσω της σελίδας της στο Facebook τη δική της τραυματική εμπειρία που βίωσε σε μικρή ηλικία επισκεπτόμενη γιατρό, ο οποίος θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει τραυματισμό στον ώμο.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Η πρώτη αντίδραση του παράγοντα που κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του ονόματός του, ως του άνδρα που καταγγέλλει η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, ο ίδιος πήρε θέση με μια λιτή δήλωση στην ιστοσελίδα «sports3.gr». «Ναι, πριν λίγο έμαθα κι εγώ για το δημοσίευμα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου». Πλέον, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αριστείδης Αδαμόπουλος, είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση και μέχρι τη διαλεύκανσή της, με απόφαση του κόμματος, αναστέλλεται κάθε κομματική του ιδιότητα.

Μάλιστα, το απόγευμα του Σαββάτου (16.01), υπήρξε και ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας κ. Αδαμόπουλου

«Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κύματα συμπαράστασης στην Χρυσή Ολυμπιονίκη

Αναφορά στην τόλμη με την οποία η Σοφία Μπεκατώρου πήρε την απόφαση να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη προ ετών κάνει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από επικοινωνία μαζί της.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο» και «κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις», ενώ χαρακτήρισε την χρυσή Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας «Ολυμπιονίκη της Eυθύνης, στο όνομα όλων, γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια».

«Δείχνει τον δρόμο ώστε το στίγμα να περάσει από το θύμα στον θύτη», γράφει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Σοφία Μπεκατώρου «έδειξε» τον παράγοντα που την κακοποίησε σεξουαλικά