ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στον εισαγγελέα για τη σεξουαλική κακοποίηση

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στον εισαγγελέα για τη σεξουαλική κακοποίηση

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί η Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να καταθέσει για την σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε ότι υπέστη από στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 

Η Ολυμπιονίκης της ιστοπλοΐας καταθέτει ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, καθώς μετά την δημοσιοποίηση της εξομολόγησης της αθλήτριας, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να διενεργηθεί σχετική έρευνα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Προσδοκεία είναι να κινητοποιηθούν και να μιλήσουν και άλλες γυναίκες που ενδεχομένως έχουν υποστεί παρόμοια περιστατικά βίας ή έχουν έρθει αντιμέτωπες με εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μπαίνοντας στο κτήριο 16 για να καταθέσει η Σοφία Μπεκατώρου το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους ήταν «θα τα πούμε μετά».

Ποιοι έχουν καταθέσει στην έρευνα για την Ομοσπονδία

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Νίκος Κακλαμανάκης μαζί με 7 συναθλητές του δημιούργησαν ένα βίντεο σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την Ομοσπονδία τους και τα όσα έχουν αντιμετωπίσει ως αθλητές. Αυτό το βίντεο αποτέλεσε την αφορμή για να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, από το κατώφλι του έχουν περάσει προκειμένου να καταθέσουν οι επτά από τους οκτώ αθλητές που εμφανίζονται στο βίντεο. Ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Σοφία Μπεκατώρου, ο Τάκης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Ιωάννης Μιτάκης, ο Βύρων Κοκκαλάνης και η Μαρίνα Ψυχογιού φέρονται να έχουν ήδη δώσει καταθέσεις. Εκείνη που δεν έχει καταφέρει να καταθέσει ακόμη είναι η Βασιλεία Καραχάλιου καθώς ζει στο εξωτερικό, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις του Νίκου Κακλαμανάκη.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr ανέφερε: «Κατέθεσα πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες και μια δεύτερη φορά τον Νοέμβριο. Θα έδινα κι άλλη κατάθεση αλλά προέκυψε το lockdown». Μάλιστα, απαντώντας στον εάν έχουν εισφερθεί στοιχεία για κακοδιαχείριση ή κατάχρηση εξουσίας στον εισαγγελέα, απάντησε: «Μαζί με τις καταθέσεις μου, υπάρχουν 127 συνοδευτικά έγγραφα. Θα τα μελετήσει η Δικαιοσύνη» και συμπλήρωσε ότι ετοιμάζεται νέο βίντεο, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Στη «φωλιά» των Rafale Έλληνες πιλότοι - Η εκπαίδευση στα γαλλικά υπερόπλα