ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή δομών με ανήλικους πρόσφυγες μετά από υπόμνημα Αγαπηδάκη

Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή δομών με ανήλικους πρόσφυγες μετά από υπόμνημα Αγαπηδάκη

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη μετά από υπόμνημα που κατέθεσε η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε σχετικά: «Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

Σημειώνεται, ότι την αποκάλυψη είχε κάνει το δελτίο ειδήσεων του Mega, και σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά», ενώ όταν είχε ερωτηθεί σχετικά, φέρεται να απαντούσε ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Στο μεταξύ, ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο Σπύρος Μπιμπίλας χωρίς όμως να παραδώσει κανέναν φάκελο καταγγελίας, δηλώνοντας αναρμόδιος και «δείχνοντας» τον Πασχάλη Τσαρούχα ως Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ο τελευταίος κλήθηκε μετά από αυτό για να καταθέσει την Τετάρτη.

Η καταγγελία κατοίκου στο Newsbomb.gr

Κάτοικος που μένει ακριβώς απέναντι από τον σκηνοθέτη σοκάρει με όσα καταγγέλλει. Όπως λέει, έβλεπε νεαρά αγόρια να συχνάζουν μαζί του και να ανεβαίνουν στο διαμέρισμά του το απόγευμα.

Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν πήγε ποτέ το μυαλό του ότι έκανε κάτι με τη βία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.