ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας - Πήρε προθεσμία για αύριο

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας - Πήρε προθεσμία για αύριο

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας που πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή το πρωί της Τετάρτης.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Προθεσμία για αύριο το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί πήρε από την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του απέδωσε σε αντιζηλίες και σε φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του.

Επίσης ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας αναφέροντας ότι ο εντολέας του δεν εκληθή να δώσει εξηγήσεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια να κάνει λόγο για αδύναμη δικογραφία και να επικαλείται άλλοθι για τον εντολέα του.

«Δούλος των παθών αλλά όχι βιαστής παιδιών», είπε αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη ο Αλέξης Κούγιας.

Οι δηλώσεις του κ. Κούγια

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί να λάβει αντίγραφο των κατηγοριών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος αναλυτικά και στις δύο περιπτώσεις.

«Ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές και μια ημέρα ο κ. Λιγνάδης τον εξανάγκασε σε σεξουαλική πράξη, δυο μήνες πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια. Ο δεύτερος την περίοδο που καταγγέλλει την πράξη ήταν μια ημέρα πριν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια».

Ο κ. Κούγιας συνέχισε λέγοντας ότι ο δεύτερος καταγγέλλει ότι σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο τον εξανάγκασε σε σεξουαλική πράξη.

Όπως υποστήριξε, ωστόσο, ο κ. Κούγιας εκείνο το διάστημα βρισκόταν στην Αίγυπτο.

Στο έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας αναφέρεται:

«Οι δύο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, τον Αύγουστο 2010 και τον Αύγουστο 2015, οι δε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πολλά χρόνια. Βάσει των καταθέσεων τους από πέντε έως 23 χρόνια, πολλοί εξ’ αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι «έχω σχεδιάσει» να τελέσω νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται είτε διαφορετικά.

Η περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης χωρίς να κληθώ σε παροχή εξηγήσεων και η έλλειψη οποιασδήποτε αντικειμενικής διασταύρωσης και συγκριτικής αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων μέχρι και τον χρόνο εκδόσεως του εντάλματος είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο δικός μου αντίλογος στην δικογραφία και συνεπώς για βασανιστή αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης τον διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ή σε ανεπάρκεια των υπερασπιστικών μου ισχυρισμών, αλλά σε προκατάληψη στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στην μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο εκ των μαρτύρων κατηγορίας αναφέρουν αόριστα ότι είχαν ακούσει φήμες σχετικά με εμένα για σχέσεις που υποτίθεται ότι είχα με ανήλικα άτομα, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν την «πηγή» της γνώσης τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις