ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει η τρίτη μήνυση - «Με κακοποίησε αφού με νάρκωσε»

Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει η τρίτη μήνυση - «Με κακοποίησε αφού με νάρκωσε»
INTIME NEWS

Με γοργούς ρυθμούς συνθέτει τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη η Δικαιοσύνη, καθώς συνεχώς προστίθενται νέα στοιχεία στην ανάκριση

Αυτή τη φορά, μια τρίτη μήνυση για βιασμό σε βάρος του σκηνοθέτη έρχεται να συσχετισθεί -όπως φαίνεται- με την υπάρχουσα δικογραφία. Η συγκεκριμένη μήνυση φέρεται να έχει κατατεθεί την περασμένη Τρίτη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τον μηνυτή να ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση. Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Η προκαταρκτική έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η καταγγελλόμενη πράξη έρχεται να προστεθεί στους δύο βιασμούς για τους οποίους ήδη κατηγορείται και έχει κριθεί προφυλακιστέος ο σκηνοθέτης. Στο μεταξύ, η 19η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση βρίσκεται εν αναμονή του πορίσματος της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία. (…) Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας ότι θα απαντήσει αυτή τη φορά σε «οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη».

Εξελίξεις στην μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού

Στο μεταξύ, τις επόμενες ώρες αναμένεται η κρίση του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου για την τύχη της μήνυσης του Δημήτρη Άνθη σε βάρος γνωστού ηθοποιού τηλεοπτικών σειρών για βιασμό. Για αυτή την υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που εστάλη στην Αστυνομία για να διενεργήσει προανάκριση, ενώ πλέον βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρωταγωνιστή τηλεοπτικών σειρών, εάν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο ή εάν θα διατάξει περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης. Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός πάντως φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται, ότι από την συνέντευξη του Νίκου Σ. στην οποία περιέγραψε βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη παρουσία τρίτου ατόμου, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στο τρίτο πρόσωπο, τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.