ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στον προθάλαμο του εισαγγελέα ένας ακόμη ηθοποιός για βιασμό

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στον προθάλαμο του εισαγγελέα ένας ακόμη ηθοποιός για βιασμό

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα βρίσκεται άλλος ένας γνωστός ηθοποιός

Ένα βήμα πριν κληθεί από τον εισαγγελέα ως ύποπτος βρίσκεται ένας ακόμη γνωστός ηθοποιός, τον οποίο ερευνά ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος από τον προηγούμενο μήνα.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα βρίσκεται γνωστός ηθοποιός, ο οποίος καταγγέλθηκε για το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέσθηκε το 2020. Μάλιστα, η έρευνα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο 65χρονος ηθοποιός αναμένεται να κληθεί ως ύποπτος για παροχή εξηγήσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διαβιβαστεί και νέοι φάκελοι με καταγγελίες από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή αξιολογούνται.

Παράλληλα, η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία για τον Πέτρο Φιλιππίδη, βρίσκεται ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί, αφού απομένει μόνο η παροχή εξηγήσεων από τον ηθοποιό. Σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις του και στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σχετικά με εάν θα του ασκήσει δίωξη. Σε περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία.

Ο γνωστός κωμικός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Οι περισσότερες καταγγελίες που έφτασαν από το ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν παραγεγραμμένες, με την δικαστική οδό να ανοίγει μετά τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα, στην Εισαγγελία. Ανάμεσα στις καταγγελίες που είχε παραδώσει, βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι υποθέσεις αφορούν σε απόπειρες βιασμού.

Ωστόσο, η μία από τις δύο καταγγέλλουσες όταν κατέθεσε στον εισαγγελέα φέρεται να περιέγραψε πράξεις βιασμού, αλλάζοντας τελικά την κατεύθυνση της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση. Η γυναίκα φέρεται να ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Το μοτίβο ήταν ίδιο καθώς σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού ήταν και η τελευταία που έφτασε στο εισαγγελικό γραφείο από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα. Η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χτύπημα στη Δημοκρατία» η δολοφονία Καραϊβάζ: Η αντίδραση των κομμάτων και Ευρωπαίων αξιωματούχων