ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξηγήσεις δίνει σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης - Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για τρεις υποθέσεις

Εξηγήσεις δίνει σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης - Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για τρεις υποθέσεις

Η ώρα των εξηγήσεων έφτασε για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, που καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε ως ύποπτος προκειμένου να απαντήσει στις τρεις βαρύτατες καταγγελίες που τον βαρύνουν, ενώ δεν αποκλείεται σήμερα να ζητήσει και νέα προθεσμία. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασίσει να μην εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα, αλλά να καταθέσει υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων μέσω του συνηγόρου του, εφόσον παρέχεται αυτή η δυνατότητα από το νόμο.

Αν τελικά παράσχει σήμερα τις εξηγήσεις του, ο γνωστός ηθοποιός θα βρίσκεται βρεθεί αντιμέτωπος με την πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του. Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη, θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει στη συνέχεια την προφυλάκισή του ή μη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Οι περισσότερες καταγγελίες που έφτασαν από το ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν παραγεγραμμένες, με την δικαστική οδό να ανοίγει μετά τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα, στην Εισαγγελία. Ανάμεσα στις καταγγελίες που είχε παραδώσει, βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι υποθέσεις αφορούν σε απόπειρες βιασμού.

Ωστόσο, η μία από τις δύο καταγγέλλουσες όταν κατέθεσε στον εισαγγελέα φέρεται να περιέγραψε πράξεις βιασμού, αλλάζοντας τελικά την κατεύθυνση της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση. Η γυναίκα φέρεται να ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Οι δύο απόπειρες βιασμού

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Το μοτίβο ήταν ίδιο καθώς σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση.

Κάποια στιγμή η ηθοποιός δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού ήταν και η τελευταία που έφτασε στο εισαγγελικό γραφείο από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαν καταβληθεί ιδιαίτερες προσπάθειες προκειμένου να καταθέσει, καθώς μετά την δημόσια καταγγελία της μέσω συνέντευξης στην ιστοσελίδα documentonews.gr, φέρεται να δέχτηκε απειλές που την απέτρεψαν αρχικά από το να καταγγείλει επισήμως στο Σωματείο της το περιστατικό.

Η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Σχέδιο της ΕΛΑΣ για τους «ανυπάκουους» - «Σφραγίζονται» διόδια, πιάνουν δουλειά τα drones