ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες

Πέτρος Φίλιππιδης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται πλέον για τρία κακουργήματα.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να μελετήσει τη δικογραφία, να λάβει καταθέσεις και στη συνέχεια να καλέσει τον γνωστό ηθοποιό σε απολογία για τις πράξεις που κατηγορείται.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταγγελθεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζουν τρεις γυναίκες συνάδελφοί του.

Είχε επιλέξει να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως, αλλά να εκπροσωπηθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται εντελώς τα περιστατικά ή εάν περιγράφει ότι υπήρξε συναίνεση.

Οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Οι περισσότερες καταγγελίες που έφτασαν από το ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν παραγεγραμμένες, αλλά ανάμεσά τους βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα.

Η μία από τις δύο καταγγέλλουσες φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.
Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό.

Το μοτίβο ήταν ίδιο καθώς σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού ήταν και η τελευταία που έφτασε στο εισαγγελικό γραφείο από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα. Η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης - Η αιτία θανάτου της 20χρονης