ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά: Στην Εισαγγελία ανηλίκων ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν - Τα ερωτηματικά

Γλυκά Νερά: Στην Εισαγγελία ανηλίκων ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν - Τα ερωτηματικά
IN TIME

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τι θα γίνει με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας - Το κρίσιμο στοιχείο της κάμερας και οι απαντήσεις που δεν πείθουν

Το πρώτο ραντεβού των δυο πλευρών για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας ενδέχεται να γίνει σήμερα στην Εισαγγελία ανηλίκων, όπου μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να προσέλθει ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης για να καταθέσει σχετικό αίτημα. Στο μεταξύ, δεν αποκλείεται στην Εισαγγελία ανηλίκων να προσέλθει και ο νομικός παραστάτης της οικογένειας του πιλότου, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Βέβαια, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανάσης Χαρμάνης έχει ήδη εξηγήσει ότι θα διεκδικήσει την πλήρη επιμέλεια της μικρής Λυδίας. «Η μητέρα και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας θεωρούν ότι η Αλόννησος είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει έστω και προς το παρόν το παιδί, μακριά από την Αθήνα και κοντά σε ανθρώπους που την αγαπούν» είπε ο κ. Χαρμάνης, συμπληρώνοντας ότι «υπήρχε μία επικοινωνία με τις δύο οικογένειες. Εάν καταλήξουμε σε μία συναινετική λύση θα το ανακοινώσουμε στην Εισαγγελέα, εάν όχι, θα υποβάλλουμε και εμείς το αίτημά μας για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στην γιαγιά».

Η απολογία που δεν έπεισε

Την ώρα που το μέλλον της μικρής Λυδίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εισαγγελικών αρχών, ο προφυλακιστέος πλέον 33χρνος πιλότος κλήθηκε να εξηγήσει σε ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το πώς συνδυάστηκε η αγάπη του προς το παιδί του, με την κίνηση του να το τοποθετήσει δίπλα στη νεκρή σύζυγο του.

«Τοποθέτησα το παιδί στο συγκεκριμένο σημείο όχι γιατί η κίνησή μου θα εξυπηρετούσε σε κάτι το σκηνικό ληστείας αλλά προκειμένου να διασφαλίσω ότι το παιδί θα ήταν ασφαλές μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Το παιδί ήταν εξοικειωμένο να κοιμάται σε εκείνη τη θέση μεταξύ της μητέρας του και του λίκνου καθώς δεν υπήρχε περιθώριο να πέσει από το κρεβάτι ούτε να κινδυνεύσει. Καταλαβαίνω πόσο άσχημα δείχνει αυτό που έκανα αλλά με το θολωμένο μου μυαλό και λόγω έλλειψης κάθε άλλης επιλογής, θεώρησα πως αυτή θα ήταν η πιο ασφαλής θέση για το παιδί» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις σχετικά με το γιατί η 20χρονη σύζυγός του ανάφερε ότι βρήκε άλλο σπίτι τον Ιούλιο του 2020, ενώ στις 11 Μάιου του 2021 αναζητούσε δωμάτιο στο Booking απάντησε: «Στις 3.07.2020 το παιδί μας νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στο Μαρούσι και το επισκεπτόμασταν πρωί και απόγευμα. Εγώ την ίδια περίοδο είχα και πτήσεις και γυρνούσα το βράδυ, με αποτέλεσμα η σύζυγός μου να νιώθει αρκετά πιεσμένη. Μου είχε αναφέρει ότι είχε βρει ένα διαμέρισμα κοντά στην κλινική ώστε να μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια να επισκέπτεται το μωρό. Δεν είχε την έννοια ότι θα αποχωρούσε μόνιμα από την συζυγική στέγη. Την αναζήτηση ξενοδοχείου στις 11.05.2021 τη συνδέω με ότι ήδη μου είχε πει να κρατήσω το παιδί την επόμενη ημέρα και πως ήθελε να μείνει μόνη της καθώς και πως το ίδιο βράδυ μου είχε πει να μην ανεβάσω το παιδί στην κρεβατοκάμαρα».

Το κρίσιμο στοιχείο της κάμερας

Στο κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την αφαίρεση της κάρτας sim της κάμερας και του γεγονότος ότι η τελευταία εγγραφή γίνεται όταν το ρολόι έδειχνε 1.19 τα ξημερώματα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες: «Η κάμερα κατέγραφε σε 24ωρη βάση και δεν είχαμε ενεργοποιήσει ποτέ τον ανιχνευτή κίνησης στον χώρο. Για να υπάρχει σύνδεση με την κάμερα έπρεπε να υπάρχει κάποια σύνδεση χρήστη με την κάμερα. Εφόσον δεν υπήρξε κάποια ενέργεια από κάποιον χρήστη, είναι λογικό η κάμερα να μην καταχωρήσει τίποτα μετά την 1.19 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κάρτα αφαιρέθηκε σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου».

Σχολιάζοντας την χρήση κινητού μετά το έγκλημα, κίνηση που αποτέλεσε και ένα από τα στοιχεία που τον «πρόδωσαν», ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε: «Το κινητό απλά το είχα πάνω μου χωρίς αυτή η κίνηση να εξυπηρετεί κάτι. Ο λόγος που μπήκα στα mail μου ήταν γιατί μου είχε έρθει ένα mail από τη σύζυγό μου, το οποίο ήταν το mail με το περιεχόμενο «you are stupid»».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ο ιερομόναχος ήταν αποφασισμένος για όλα - Είχε κι άλλο μπουκάλι βιτριόλι