ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα στη Δάφνη: Προκαταρκτική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς διέταξε η εισαγγελία

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Intimenews/Στέλιος Στεφάνου

Εγκλημα στη Δάφνη: Ραγδαίες εξελίξεις με τους αστυνομικούς που φέρονται να έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας για έλεγχο στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά να μην κατέβηκαν καν από το το περιπολικό όταν έφτασαν στο σπίτι

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου σχετικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δυο αστυνομικών στην υπόθεση της Δάφνης.

Οι αστυνομικοί φέρονται να έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας για έλεγχο στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά να μην κατέβηκαν καν από το το περιπολικό όταν έφτασαν στο σπίτι, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της 31χρονης από τον σύζυγό της.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας θα εξεταστεί η πιθανότητα παραλείψεως πράξεων των αστυνομικών όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό της διαμέρισμα, είχε αναφέρει ότι υπάρχει μέσα στο σπίτι και ανήλικο παιδί, ενώ είχε δώσει τα δικά της στοιχεία ταυτότητας το και το δικό της κουδούνι, για να μπορέσουν να μπουν στην πολυκατοικία.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αν και το περιπολικό έλαβε σήμα υψηλής προτεραιότητας προκειμένου να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σημείο, φέρεται τελικά να φτάνει 25 λεπτά αργότερα. Μάλιστα, οι δύο αστυνομικοί φέρονται να μη βγήκαν καν από το περιπολικό, ανοίγοντας μόνο τα παράθυρα του περιπολικού, ενώ στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και αποχώρησαν. Οι δύο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τώρα ελέγχονται και ποινικά. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ανδρέα Στεφανάτο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: «Μάχη» για να τεθεί υπό έλεγχο -Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές