ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα παιδιών που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα παιδιών που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Intime News

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σχετικά με την λίστα με τα ονόματα νηπίων που αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επισημαίνοντας πως η πλειοψηφία των παιδιών της λίστας είναι αλλοδαπά.

Η προκαταρκτική έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο. Στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί το ποιος έκανε τη διαρροή της λίστας. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναδημοσίευσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa το οποίο αναφερόταν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, όπου τα ονόματα των ξένων παιδιών ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Έπειτα από έντονες αντιδράσεις χρηστών των social media, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ με νέα ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για λάθος του, καθώς -όπως ανέφερε- πίστεψε ότι το δημοσίευμα δεν περίεχε τη λίστα με τα ονόματα.

Αυστηρό μήνυμα Οικονόμου

Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, ενώ σε ερώτηση που έγινε στον κύ ρητορικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονομου για το θέμα, εκείνος απάντησε: «Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πόσο μάλλον των ανήλικων. Είναι αυτονόητο πως όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δε συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» .

Την ίδια στιγμή, επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλης Κώστα Τασούλα απέστειλε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ζητώντας να γίνουν όσα προβλέπονται στον Κανονισμό της Βουλής για την περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, επισημαίνοντας ότι συνιστά σαφή εκδήλωση ρατσιστικού μίσους.

Η ίδια ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να εκκινήσει «όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι

Επίθεση με βιτριόλι: «Σοβαρά στοιχεία» θα καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας

Κορονoϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη - «Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 4.000 τέλη του μήνα»