ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη για βιτριόλι: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα (vid)

Δίκη για βιτριόλι: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα (vid)
Η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα

Η κρίσιμη ώρα της εισαγγελικής εισήγησης έφτασε για την Έφη Κακαράντζουλα, που σήμερα θα ακούσει την πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη προς τους δικαστές σχετικά με την κατηγορία για την οποία πρέπει να καταδικαστεί για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σε μια ομολογημένη πράξη, όπως η συγκεκριμένη, είναι βέβαιο ότι ο εισαγγελέας θα προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης, η οποία όμως θα αγωνιά να μάθει την κατηγορία για την οποία θα ζητηθεί η ποινική της καταδίκη. Ήδη λίγο πριν την απολογία της, ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου κατέθεσε στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό με τον οποίο ζητά την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Και σε αυτό ακριβώς θα απαντήσει ο έμπειρος εισαγγελέας που βρίσκεται στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καθώς μια αλλαγή της κατηγορίας επιφέρει και χαμηλότερη ποινή για την 36χρονη κατηγορουμένη.

Κατά την απολογία της, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας η Έφη Κακαραντζούλα είπε ότι αποδεχόταν ότι θα γίνει κάποια ζημιά και πως πριν ακόμα αναζητήσει το βιτριόλι δεν είχε σκεφτεί κάποιο άλλο μέσο για να πάρει εκδίκηση. Μάλιστα επέμεινε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο επίθεσης, καθώς δεν το θεώρησε, ούτε το θεωρεί ακόμη και σήμερα, «φονικό όπλο», εξηγώντας ότι εμπνεύστηκε από ντοκιμαντέρ.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα τις αμφιβολίες μου. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης, έλεγα τι να κάνω. Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι. Δεν είδα ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, είδα ότι είχε καεί ένα μέρος. Ήξερα ότι προκαλεί κάποια ζημιά, από το ντοκιμαντέρ αυτό που είδα πήρα την ιδέα» ανέφερε και απάντησε αρνητικά στο εάν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει άλλο μέσο για να βλάψει την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ωστόσο, όταν ο εισαγγελέας την ρώτησε σχετικά με το εάν προβληματίστηκε από το γεγονός της δύσκολης εύρεσης και αγοράς βιτριολιού, εκείνη απάντησε: «Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του, αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο. Όταν πήρα το μπουκάλι, είδα μόνο ένα Χ, αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ».

Η κατηγορουμένη στην απολογία της έριξε την ευθύνη των πράξεών της στον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε ελεύθερη σχέση, ενώ κατηγόρησε και την Ιωάννα Παλιοσπύρου, λέγοντας ότι «έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη». Αντίστοιχα, στην αναφορά της για τον 40χρονο έκανε λόγο για «υπονοούμενα» από την πλευρά του. «Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας φάνηκε με την πείθεται και επέμεινε ρωτώντας ξανά την κατηγορουμένη, αν πράγματι ο λόγος που επιτέθηκε στην Ιωάννα, ήταν ο 40χρονος άνδρας. «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν» ανέφερε.

Όσα είχε πει η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την απολογία της κατηγορουμένης:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Παραλίγο ξύλο στο «Bachelor»! Βρισιές και «ντου» μετά το «πουτ…» που είπε η μια παίκτρια στην άλλη

Θρίλερ στο Αιγάλεω: Άφαντος ο γιος της 55χρονης – Τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ. και εξαφανίστηκε