ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επίθεση με βιτριόλι: Διέκοψε το δικαστήριο - Αποφασίζουν για την Έφη Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Διέκοψε το δικαστήριο - Αποφασίζουν για την Έφη Κακαράντζουλα
Ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα .

Δίκη για βιτριόλι: Ολοκληρώθηκε και η αγόρευση του δεύτερου συνηγόρου της κατηγορούμενης Έφης Κακαραντζούλα - Το Δικαστήριο αποσύρθηκε για έκδοση απόφασης.

Σε διάσκεψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να εκδώσει απόφαση. Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε τοn λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του.

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει. Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου», είπε ο κ. Μαστραντωνάκης. Σημειώνεται ότι κατά την αγόρευση του ο εκ των συνηγόρων της Σάκης Κεχαγιόγλου υποστήριξε ότι η 36χρονη κατηγορούμενη θα αιτηθεί μόνο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, ενώ δεν θα ζητήσει την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην αγόρευση του προς τους δικαστές, ο γνωστός ποινικολόγος, αναφέρθηκε σε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Ειδική μνεία έκανε και στην πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί για τον ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Κεχαγιόγλου: «Είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται»

Σχετικά με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου που να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, αλλά σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου αυτό δεν συνέβη στην παρούσα υπόθεση καθώς το μόνο που θα μπορούσε να κάνει η κατηγορουμένη είναι να συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς η οικογένεια της δράστιδος δεν έχει οικονομική επιφάνεια.

«Αν ,μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζετε ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» σημείωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Σχολιάζοντας το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ο συνήγορος της κατηγορουμένης εξήγησε πως η νομολογία για αυτό το θέμα είναι συγκεκριμένη και δεν το ζητεί καθώς πιστεύει ότι δεν θα γίνει δεκτό από την έδρα.

«Θύμα της εμμονής» χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ο δικηγόρος της, υπογραμμίζοντας στο δικαστήριο: «Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας με την οποία η κατηγορούμενη είχε φιλική επαφή) για να ξεκαθαρίσει το θέμα Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της καστέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Πέραμα: «Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά πέσαμε στις μηχανές της ΔΙΑΣ», είπε ο 14χρονος που παραδόθηκε

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»