ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα

Η Έφη Κακαράντζουλα
Η Έφη Κακαράντζουλα
Intimenews

Δίκη για βιτριόλι: Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση για την Έφη Κακαράντζουλα

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη πρέπει να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης που ζητούσε τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Με την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής, παύει αυτόματα ο ρόλος της πολιτικής αγωγής και ξεκινούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με την παροχή ελαφρυντικών. Σημειώνεται, ότι ο κ. Κεχαγιόγλου κατά την αρχική αγόρευση του υποστήριξε ότι η 36χρονη κατηγορούμενη θα αιτηθεί μόνο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, ενώ δεν θα ζητήσει την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στη συνέχεια αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών και η απόφαση του δικαστηρίου επί του ίδιου ζητήματος, ενώ ο τελευταίος γύρος αγορεύσεων θα αφορά στην τελική ποινή που θα πρέπει να επιβληθεί στην κατηγορουμένη, με το πλαίσιο να κυμαίνεται από 5-15 έτη κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του. «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει. Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: Συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα οι επικήδειοι των παιδιών της - «Αντίο μαμά...»

Συγκλόνισε ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά στην κηδεία: «Λύγισε» και αγκάλιασε το φέρετρο