ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Ελεύθεροι αστυνομικοί
In Τime

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Στο άκουσμα της είδησης πως και οι επτά είναι ελεύθεροι, συγγενείς και φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τις αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Κατά την έξοδο των αστυνομικών, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές. «Ευτυχώς δικαιώθηκαν», τόνιζαν ανακουφισμένοι οι συνάδελφοί τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μαραθώνια απολογία τους, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, αν ο οδηγός του οχήματος δεν επιχειρούσε να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Αλέξη Κούγια, οι αστυνομικοί που είναι έμπειροι, μάχιμοι και με πολλά χρόνια υπηρεσίας, είχαν ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση της ανακρίτριας, δίνοντας πλήρως το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί στους δρόμους του Περάματος, με τους Ρομά να περνούν κόκκινα φανάρια, αλλά και τη στιγμή της συμπλοκής με τους δεκάδες πυροβολισμούς.

Αλέξης Κούγιας
Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας «πρόκειται για ιστορική απόφαση» δηλώνοντας συγκινημένος που τελικά οι αστυνομικοί θα πάνε σπίτι τους.In Time

«Μπήκαν με χειροπέδες και βγήκαν ελεύθεροι», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Ελεύθεροι και οι Ρομά

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα, ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ελεύθερος αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και ο 16χρονος που νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»

Έφη Κακαράντζουλα: Καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας