ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες
INTIME

Ο θάνατος της 16χρονη που έφυγε από τη ζωή, μετά από ιατρικό λάθος το 2019, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Τρικάλων

Το ποσό των 800.000 ευρώ θα διεκδικήσει η οικογένεια της 16χρονης, που έφυγε από τη ζωή μετά από ιατρικό λάθος, από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Καραμπασιάδης ανέφερε ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στην διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων καθώς επρόκειτο για ένα νεαρό κορίτσι, χωρίς κάποιο προηγούμενο θέμα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρκάλων απεβίωσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το περιστατικό έγινε το 2019, οι γονείς καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία καθώς επί μια εβδομάδα της χορηγούνταν μόνο ορός και μάλιστα σύμφωνα με τον δικηγόρο δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτώδεις εξετάσεις όπως οι αιματολογικές. Ο Άρης Καραμπασιάδης τονίζει ότι, «μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού».

Οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η κοπέλα «έφυγε» από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, ωστόσο από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μια εποχή, όταν και υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1.

Οι γονείς δεν έχουν μηνύσεις κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει ασκηθεί απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»