ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: Τον Ιανουάριο στο «σκαμνί» η οικογένεια Κουτσολιούτσου για το οικονομικό σκάνδαλο

Δημήτρης Κουτσολιούτσος Folli Follie
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρει η νέα χρονιά την οικογένεια Κουτσολιούτσου, αφού προσδιορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για το σκάνδαλο της Folli Follie
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρει η νέα χρονιά την οικογένεια Κουτσολιούτσου, αφού προσδιορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για το σκάνδαλο της Folli Follie

Στις 10 Ιανουαρίου 2022 οδηγείται η υπόθεση της Folli Follie ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με τους συνολικά 13 κατηγορούμενους της υπόθεσης να έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρότατα κακουργήματα. Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Νοεμβρίου απορρίφθηκαν οι εφέσεις που είχαν καταθέσει τέσσερις κατηγορούμενοι κατά του βουλεύματος που τους έστελνε στο ακροατήριο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπονται 13 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας), της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Το σκάνδαλο της Folli Follie απασχόλησε τις δικαστικές αρχές από το 2018, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση» που δρούσε σε Ασία και Ευρώπη, υπό τη διεύθυνση του πατέρα και του υιού Κουτσολιούτσου, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι από το Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ, αν και, όπως εξηγείται, το συνολικό μέγεθος της οικονομικής βλάβης δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί επακριβώς. Η απώλειες για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αποτιμάται σε 3.988.701,39 ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου σε 409.089,644 ευρώ.

Στο σκεπτικό της παραπομπής, αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση –ηθικοί αυτουργοί της οποίας φέρονται οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος– και από το 2006 κατήρτιζαν πλαστά έγγραφα τραπεζών προκειμένου να παρουσιάζουν, ψευδώς, ότι η εταιρεία ευημερούσε οικονομικά. Ακόμη, ψευδώς φέρονται να παρουσίαζαν τεράστιο κύκλο εργασιών στη Κίνα, με δήθεν συναλλαγές και με ανύπαρκτες εταιρείες, ενώ τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των δήθεν εταιρειών στην Κίνα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος μαζί με τον γιο του, τις έστελναν στην Ελλάδα και ζητούσαν να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του άλλου υπο-ομίλου που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό, τα χρηματιστήρια και να χειραγωγήσουν την αγορά.

Κατά πληροφορίες, στο βούλευμα αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία εντάχθηκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στο Ηράκλειο: Από τα «φώτα» και τις μεγάλες πίστες στην αυτοκτονία

Τρόμος για δύο ανήλικες στην Ερμού: Δύο άνδρες τις κυνήγησαν για να τις θωπεύσουν

Το σκοτεινό παρελθόν του επιχειρηματία που απέλυσε 900 μέσω Zoom: Απειλές, απάτες, προσβολές