ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον δικηγόρο που φέρεται να επιτέθηκε στην 24χρονη

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον δικηγόρο που φέρεται να επιτέθηκε στην 24χρονη
INTIME NEWS

Νέα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα στρέφεται εναντίον του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου που συνόδευσε τον 27χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Αφορμή στάθηκε καταγγελία της 24χρονης σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι δέχθηκε επίθεση από τον συγκεκριμένο δικηγόρο όσο εκείνη βρισκόταν στο Τμήμα. «Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η καταγγέλλουσα, κατονομάζοντας τον δικηγόρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ ο δικηγόρος θα κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης).

Ο δικηγόρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα «προς αποκατάσταση της αλήθειας» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το Ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης». Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος δεν παραστάθηκε στην απολογία που έδωσε ο 27χρονος ενώπιον της ανακρίτριας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Σοκαριστικό βίντεο - 15 νεαροί ξυλοκοπούν δύο άτομα έξω από το ΕΠΑΛ

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»