ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο: Το πρόσωπο της Κάρολαιν θα στοιχειώνει τη ζωή του

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Εισαγγελέας για Γλυκά Νερά: «Ένοχος ο Αναγνωστόπουλος, κοίμησε το παιδί και ανέβηκε να σκοτώσει»

«Καταπέλτης» ήταν η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευγενίας Σταθουλοπούλου που ζήτησε την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Κάρολαιν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Κάρολαιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» είπε κλείνοντας την αγόρευση της.

Νωρίτερα, αναφερόμενη στην κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου την οποία η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει ζητήσει να μη ληφθεί υπόψη, σχολίασε: «Η μαρτυρία της Ελένης Μυλωνοπουλου περιέχει γεγονότα που και ο ίδιος επιβεβαίωσε. Δεν κατέθεσε επιστημονική άποψη ως ειδική μάρτυρας. Αναφέρθηκε στην επαφή της και ότι είχε αποκομίσει από το ζευγάρι. Η μαρτυρία της θα αξιολογηθεί όπως και οι υπόλοιπες καταθέσεις. Οι δικαστές ακολουθούν τη συνείδηση τους».

Για τη δολοφονία της Ρόξι

«Ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα, φάνηκε η προσπάθεια του να σωθεί χωρίς να τα καταφερει. Ήταν κάτι σημαντικό για την Κάρολαιν. Όσο κι αν λέει οτι αγαπούσε το ζώο όπως η Κάρολαιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα απο τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανείς ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία (εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση), είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε Τρίτη λύση. Μας είπε πόσο αγαπούσε τα ζώα και την κρέμασε έτσι, είναι ακραίος κυνισμός ή σχάση προσωπικότητας; Ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να μας πει».

Για τα πλημμελήματα

«Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αρχικά ψευδώς το συνέβη μέσα στο σπίτι. Αν και από μάρτυρας άλλαξε στη συνέχεια ιδιότητα και έγινε ύποπτος. Ο δράστης προσπαθούσε να επιτύχει τη συγκάληψη των εγκλημάτων του. Ο στόχος του ήταν η παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Κέρδισε 37 ημέρες. Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα» είπε η εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας για Γλυκά Νερά: «Ένοχος ο Αναγνωστόπουλος, κοίμησε το παιδί και ανέβηκε να σκοτώσει»