ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: «Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου» είπε η μάρτυρας

Δίκη Φιλιππίδη: «Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου» είπε η μάρτυρας
«Μου είχε αναφέρει για ένα ρόλο στη σειρά «Λάκης ο γλυκούλης» στην οποία έπαιζε»
INTIME NEWS

«Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου» είπε η μάρτυρας που ξεκίνησε για τρίτη φορά να περιγράφει τη στιγμή της απόπειρας από τον Πέτρο Φιλιππίδη 

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε η δεύτερη καταγγέλουσα την επίμαχη ημέρα της καταγγελόμενης απόπειρας βιασμού σε βάρος της από τον Πέτρο Φιλιππίδη, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την κατάθεση της, που θα συνεχιστεί αύριο.

«Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου» είπε η μάρτυρας που ξεκίνησε για τρίτη φορά να περιγράφει τη στιγμή της απόπειρας. «Παίρνοντας βαθιές ανάσες και με αρκετές διακοπές, η μάρτυρας ανέφερε: «Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήσετε!». Δε σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγος. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθησω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανε σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε» είπε η μάρτυρας και σταμάτησε ξανά.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει γιατί η μαρτυρας εμφανώς δεν μπορούσε να συνεχίσει και είχε διακόψει ήδη 3 φορές την κατάθεση της. Νωρίτερα, πριν ολοκληρώσει τα επίμαχα λεπτά, σχεδόν λιποθύμησε στο βήμα του μάρτυρα με το δικαστήριο να διακόπτει ξανά.

Αναφερόμενη στην επίμαχη ημέρα είπε πως είχε κανονίσει να δει μια φίλη της πριν το θέατρο, αλλά ο Φιλιππίδης την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να πάει πριν την παράσταση. «Μου είχε αναφέρει για ένα ρόλο στη σειρά «Λάκης ο γλυκούλης» στην οποία έπαιζε. Είχα χαρεί παρά πολύ. Καταλάβαινα ότι η πολύ θετική αντιμετώπιση του ήταν επειδή πήγα συστημένη, αλλά και επειδή θεωρούσε ότι είμαι πολύ καλή ηθοποιός. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μου είχε δώσει κείμενο της παράστασης. Εκείνη την ημέρα λοιπόν μου είπε έλα πιο νωρίς για να σου δώσω το κείμενο της παράστασης και του σεναρίου της σειράς. Ήταν αστείο να αμφισβητήσω ότι μπορεί ένας τόσο μεγάλος ηθοποιός να με βάλει σε σειρά που πρωταγωνιστεί και σκίζει. Πήρα λοιπόν τη φίλη μου και της ακύρωσα για εκείνη τη στιγμή» ανέφερε.

Όπως περιέγραψε, βρήκε κλειστό το θέατρο αφού ήταν πολύ νωρίς, γύρω στις 12.30 το πρωί. «Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να μπω από την πίσω πόρτα, για την οποία με καθοδήγησε. Αυτό που με ξάφνιασε ήταν πως με υποδέχτηκε φορώντας ένα παντελόνι κι ένα φανελάκι λευκό με τιράντες. Πήγαμε στο καμαρίνι και μου λέει βγάλε το παλτό σου. Λέω θα το φορέσω λίγο ακόμα γιατί κρυώνω» είπε και με σπασμένη φωνή συμπλήρωσε: «Οι ηθοποιοί δεν γδυνόμαστε γενικά ο ένας μπροστά στον άλλο. Αν δεν υπάρχει λόγος δεν κυκλοφορούμε με τα εσώρουχα. Συμβαίνει όταν υπάρχει λόγος να συμβεί, κάποια γρήγορη αλλαγή ή αν δεν υπάρχει χώρος».

Επανερχόμενη στην περιγραφή των γεγονότων της ημέρας, σημείωσε: «Με ρώτησε αν θέλω να πιω κάτι. Βλέποντας ένα ποτήρι διάφανο με διάφανο υγρό μέσα, θεώρησα ότι είναι ποτό, αλλά θα μπορούσε να είναι και νερό. Του είπα ότι κρυώνω και ότι θέλω να κρατήσω το παλτό μου. Ύστερα από λίγο μου λέει να βγάλω το παλτό για να μου δείξει κάτι. Τότε ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει. Αστραπιαία σηκώθηκε και πήγα πίσω στον καναπέ και ότι με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου. Έκανα ότι μιλάω μαζί της πρέπει να φύγω γιατί δήθεν κάτι της συνέβη. Μου λέει «καλά, καλά κάθισε λίγο να τελειώσουμε». Κάθισα στον καναπέ με σκοπό να φύγω. Ήρθε δίπλα μου στον καναπέ και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης».

«Θα είμαι ο Θείος Πέτρος για σένα»

Νωρίτερα, είχε περιγράψει ότι στις προηγούμενες συναντήσεις του συζητούσαν διαφορά πράγματα και σε μια από αυτεπάγγελτα της πρότεινε να διαβάσει ένα βιβλίο. «Μου είπε να διαβάσω ένα βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη «ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκολντμπαχ». Ήθελα να το διαβάσω, το αγόρασα και ήταν ένα μαθηματικό κείμενο το οποιο δεν καταλάβαινα. Του είπα «το αγόρασα αλλά δεν κατάλαβα» και μου είπε «Εγώ θα είμαι για σένα ο θείος Πέτρος. Ο μέντορας σου». Μου ζήτησε να παρακολουθήσω την παράσταση από τις κουίντες αλλά να μη πω τίποτα για αντικατάσταση. Του λέω «μα τι θα πω; Μόνο οι ηθοποιοί βρίσκονται την ώρα της παράστασης εκεί. Η κοπέλα που θα την αντικαταστήσω δεν το ξέρει;». Μου τα μάσησε εκεί, μου είπε ότι είχε προβλήματα μαζί της. Εγώ το πήρα ως εντολή. Ένιωθα μια μαθήτρια και ότι είχαν δάσκαλο ένα πετυχημένο σκηνοθέτη. Έτσι ένιωσα και με τις προηγούμενες συνεργασίες μου» είπε η μάρτυρας.

Η ίδια περιέγραψε περιστατικά που είχαν συμβεί, αλλά τότε δεν έδωσε σημασία, θεωρώντας τα φυσιολογικά. «Στις κουίντες είδα για πρώτη φορά κάποιους ανθρώπους της παράστασης. Εκεί άρχισε να με πιάνει και μου έδειχνε τις εισόδους των ηθοποιών ή μια κίνηση και πιανοντάς με με μετακινούσε. Μου φαινόντουσαν απόλυτα φυσιολογικές. Κάποια στιγμή μου ειπε «μυρίζεις ωραία». Ένα ωραίο σχόλιο. Τίποτα μέχρι τότε δεν μου έδειχνε ότι μπορεί να με βλέπει ερωτικά. Ένα βράδυ χαιρετηθήκαμε στο θέατρο και πήγαινα από την οδό Σταδίου προς το αυτοκίνητο μου. Με βλέπει με το αμάξι και μου λέει έλα να σε παω εγώ. Του είπα πως με περίμενε μια φίλη μου γιατί δεν αισθανόμουν καλά, όπως δεν θα αισθανόμουν με κανέναν ξένο. Μπήκα όμως και με άφησε χωρίς να γίνει τίποτα επιλήψιμο».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Φιλιππίδη-Τι είπε η γυναίκα που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού - Διέκοψε ξανά το δικαστήριο

Δίκη Φιλιππίδη: Σε διακοπή λόγω έντασης το δικαστήριο πριν την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει σήμερα η δεύτερη καταγγέλουσα