ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη για Γλυκά Νερά: «Όχι» στα ελαφρυντικά η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Δίκη για Γλυκά Νερά: «Όχι» στα ελαφρυντικά η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά με την εισαγγελέα να προτείνει να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» είπε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθούν τα δυο ελαφρυντικά που ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου και αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. «Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δε μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι του

Νωρίτερα, ο συνήγορος του ανέφερε πως «ήταν ένας άνθρωπος που συμμορφώνεται με την κοινωνία, δεν ήταν σεσημασμένος. Μορφώθηκε και αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένεια του και τη διαβίωσή της». «Έκανε αυτή την πράξη και κανένας δεν το περίμενε. Το λένε οι πληθώρα ενόρκων καταθέσεων που υπάρχουν. Είναι μια υπόθεση στην οποία ταιριάζει η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Δεκτικό επιβεβαίωσης αυτού αποτελεί το λευκό ποινικό του μητρώο» συμπλήρωσε η έτερη συνήγορος του κατηγορουμένου.

Σχετικά με την παροχή του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, οι δικηγόροι του σχολίασαν ότι «αυτό αφορά της συμπεριφορά του στη φυλακή, στην οποία βρίσκεται 12 μήνες χωρίς να εμπλακεί πουθενά».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για Γλυκά Νερά: Ένοχος για τον φόνο της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Σχετικές ειδήσεις