ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση στο δικαστήριο - Έξαλλοι οι δικηγόροι του ηθοποιού με τα λόγια της Προέδρου

Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση στο δικαστήριο - Έξαλλοι οι δικηγόροι του ηθοποιού με τα λόγια της Προέδρου
Για περισσότερες από 3 ώρες η ακροαματική διαδικασία αναλώθηκε σε δικονομικά ζητήματα
INTIME NEWS

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλλει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη για αποβολή της πολιτικής αγωγής ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα λόγω μη κατάθεσης του παραβόλου

Με αρκετές διακοπές προκειμένου να πέσουν οι τόνοι συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Μάλιστα, για περισσότερες από 3 ώρες η ακροαματική διαδικασία αναλώθηκε σε δικονομικά ζητήματα, με την αντιπαράθεση μεταξύ τόσο των δικηγόρων μεταξύ τους, όσο και με την έδρα να κορυφώνεται. Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλλει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη για αποβολή της πολιτικής αγωγής ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα λόγω μη κατάθεσης του παραβόλου, το οποίο όπως ανέφεραν δεν περιλαμβανόταν στη δικογραφία.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος, ενώ οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας ζήτησαν να απορριφθεί η ένσταση και κατήγγειλαν τους δικηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη για «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά».

Δικ. καταγγέλουσας: Να αναρωτηθούμε όλοι γιατί η υπεράσπιση επιλέγει ένα τριτεύον ζήτημα για να καθυστερήσει τη διαδικασία…

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Με βάση τη νομολογία του Αρείου Πάγου εάν δεν είναι μέσα το παράβολο στη δικογραφία, δεν μπορείτε να τους νομιμοποιήσετε.

Κική Πακιρτζίδου: Εμείς δεν κάνουμε guest star εμφάνιση στα ποινικά δικαστήρια, εμείς έχουμε γράψει νομολογία!

Οι τοποθετήσεις αυτές οδήγησαν την πρόεδρο της έδρας σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τις δυο πλευρές με τον συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπολο να εκρήγνυται ξανά: «Θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη έτσι όπως συντονίζετε!».

Όταν το δικαστήριο αποφάσισε την ομόφωνη απόρριψη της ένστασης, οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμεναν πως πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση τους με αποτέλεσμα η πρόεδρος να τους επισημάνει πως σε περίπτωση που διαφωνούν με την παρεμπίπτουσα απόφαση μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης.

Τα λόγια της προέδρου προκάλεσαν νέα έκρηξη των δικηγόρων του ηθοποιού.

«Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ η κυρία Πακιρτζίδου πρόσθεσε «είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου».

Πρόεδρος: Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτο βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση.

Κ. Πακιρτζίδου: Είναι απαράδεκτο να του λέτε "κάντε έφεση''!

Ζ. Σαλούστρος (δικ. καταγγέλλουσας): Τι είναι αυτά που λέτε; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;

Μ. Δημητρακόπουλος: Έτσι όπως το διατυπώσατε ήταν σαν να μας λέτε στην έφεση θα εκφράσετε και αντιρρήσεις σας.

Πρόεδρος: Εάν χρειαστεί…

Μ. Δημητρακόπουλος: Τώρα το λέτε αυτό.

Κ. Πακιρτζίδου: Εάν ήσασταν ο Φιλιππίδης και ήσασταν στο Κορυδαλλό δε θα λέγατε τόσο εύκολα εννοούσα κάτι άλλο…Μάλλον έχει μεταφερθεί το θέατρο εδώ πέρα, θέλω να συνεννοηθώ με κ. Φιλιππίδη.

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά και με την επιστροφή της έδρας η κ. Πακιρτζίδου συνέχισε: «Η υπεράσπιση παραμένει στη θέση που σας έχει εκφράσει. Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό ενώ έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει, αν θέλει νερό. Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση στην μάρτυρα, λέγοντας «μήπως σας έχει πέσει η πίεση;». Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου «έχει διερωτηθεί κανείς από τηνέδρα που γυρίζω και που πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό». Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση».

Κατάθεση καταγγέλλουσας

Τρεις ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης έγινε η πρώτη ερώτηση στην δεύτερη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππιδη για απόπειρα βιασμού το 2010. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, άρχισε την εξέταση της μάρτυρος, ρωτώντας πως θα αντιδρούσε εάν μία γυναίκα κατήγγειλε τον αδελφό της για απόπειρα βιασμού μετά από τόσο χρόνια με αποτέλεσμα την αντίδραση και πάλι του δικηγόρου της καταγγέλλουσας και τη διακοπή της δίκης εκ νέου για λίγα λεπτά.

Όταν η έδρα επανήλθε ο κ. Δημητρακόπουλος συνέχισε την υποβολή ερωτήσεων σε αυτό το πλαίσιο.

Μ. Δημητρακόπουλος: Αν υπήρχε μια γυναίκα που έλεγε ότι βιάσθηκε κατ’ εξακολούθηση και της το θύμισε ένας φίλος της πως θα σας φαινόταν;

Μάρτυρας: Δε θα σας απαντήσω.

Μ. Δημητρακόπουλος: Μας είπατε ότι δεν ξεχνιέται αυτό το βίωμα.

Μάρτυρας: Εγώ μίλησα για τον εαυτό μου. Δε μπορώ να απαντήσω για άλλους.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πάντως δεν τον ξεχνάει;

Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά δε θα ξεχνουσα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποτέ συνέβη η απόπειρα βιασμού κατά τη δικιά σας άποψη;

Μάρτυρας: Την ημέρα ακριβώς δεν μπορώ να σας την πω. Το τοποθετώ όμως περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου του 2010.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποσά χρόνια πέρασαν για να κάνετε την καταγγελία;

Μάρτυρας: 11.

Η ίδια σημείωσε πως η σκέψη για να προχωρήσει σε καταγγελία μπήκε στο μυαλό της μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατωρου, αν και τα προηγούμενα χρόνια είχε ανεπίσημα γνωστοποιήσει σε 6-7 ανθρώπους το περιστατικό που είχε συμβεί, χωρίς στους περισσότερους να κατονομάσει τον θύτη.

Πρόεδρος: Δηλαδή το 2013 όταν είχατε μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους είχατε πει και όνομα ή μόνο το περιστατικό;

Μάρτυρας: Στο σύζυγο μου με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και αλλά περιστατικά.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πως δεν το είπε κανείς πουθενά;

Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.

Μ. Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατωρου ε;

Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, Δροσακη και Αναστασοπούλου ήταν

Μ. Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;

Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλικη συμπεριφορά και εκδικητική.